fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Jääkuubik on nahahoolduses üks üllatav multifunktsionaalne kangelane

Väidetavalt on vaba õhu käes ujumisel ja külmal dušil mitmeid tervisemõjusid, kuid kuulsused ja professionaalid loodavad iluhoolduses ka jää jõule. Supermodell Kate Moss on väidetavalt kastnud oma näo jäävette, et eemaldada turse ja väsimuse märgid. Jää on tegelikult iluhoolduses üsna mitmekülgne tööriist. See mitte ainult ei leevenda väsimuse turset, vaid pinguldab nahka, ahendab poore ja rahustab põletikulisi vistrikke.

Kosmeetikatööstuse tipud paljastavad Vogue‘is oma lemmikviisi kasutada jääd iluhoolduses.

Tervislik sära

Megakuulus näoterapeut ja samanimelise kosmeetikabrändi looja Ole Henriksen on oma klientide nahal jääkuubikuid kasutanud oma karjääri algusest peale.

“Need parandavad oluliselt naha vereringet ja aitavad saavutada terve sära, millest me kõik unistame,” kiidab ta.

Henriken mähib jäätüki õhukese puuvillase riide sisse ja hõõrub sellega kergelt vastu nägu. Maksimaalse kasu saamiseks valmistab ta jääkuubikuid C-vitamiini rikkast kibuvitsateest. Jää aitab parandada ka teiste toimeainete imendumist, soovitab kosmeetik Renée Rouleau.

“Kui määrid nahale seerumit ja seejärel jääd, tekitab pindmiste veresoonte ahenemine külgetõmmet, mis aitab koostisainetel sügavamale tungida,” selgitab ta.

Piim nahale

Henrikseni sõnul võib näo jäisesse vette kastmine nagu Kate Moss olla tundliku naha jaoks liiga radikaalne. Seetõttu soovitab ta õrnemat, kuid tõhusamat varianti lisada jääkuubiku kaussi täispiim. See sisaldab A-vitamiini, mida nahk armastab, ja loomulikult koorivat piimhapet. Henris soovitab näorätik kaussi kasta ja külma rätikuga näole vajutada.

“Hoia seda näol 15 sekundit ja korda kuni viis korda,” juhendab ta.

Piimast valmistatud jääkuubikuid saab kasutada ka näojoonte teritamiseks. Jäätisemassaaž poleerib nahka, jättes näole kauni kontuuri mulje.

Rahusta oma vistrikke

Kuigi ebaühtlase ja tsüstilise akne taga peituvad bakterid, aitab kokkutõmbav jää vähendada põletikku ja leevendada nahaärritust põletikulises piirkonnas. Rouleau lemmiknipp on selles piirkonnas vaheldumisi jääkuubiku ja sooja vanni kasutamine.

“See ergutab vereringet ja aitab organismi immuunsüsteemil rahuneda, põhjustades vistrike ja tsüstide kadumist,” selgitab ta.

Dermatoloog Francesca Fusco töötab veelgi radikaalsemalt. Ta lahustab aspiriini enne külmutamist soojas vees, kuna aspiriinis sisalduv atsetüülsalitsüülhape on tõeline imerohi vistrike vastu. Eksperdid juhivad aga tähelepanu sellele, et rosaatsea all kannatavat nahka ei tohiks kuuma ega külma käes hoida, sest see võib sümptomeid süvendada. Samuti ei meeldi jääkülm punetuse suhtes väga tundlikule nahale. Nahapunetust saab aga leevendada üllataval moel. Dr Fusco kutsub üles jäätükki suulae vastu suruma. See põhjustab näo veresoonte ahenemist ja leevendab naha punetust.

Vabane silmaalustest kottidest

Jää on suurepärane vahend väsinud ja paistes silmade vastu. Külm värskendab välimust ja jää kuivatav toime vähendab turset.

“Laske mõni minut kummeliteest ja puuvillasest riidest valmistatud külma kompressi silmadele. Alternatiivina võib jääkuubiku mähkida marli ja libistada seda silma sisenurgast ülespoole, kulmude poole,” soovitab kuulsustega töötav meditsiiniõde Joanna Czech.

Dr Fusco kasutab kohvi ka jääkuubikutes, kuna kofeiin kahekordistab jää paisumisvastaseid omadusi.

Allikas: Vogue