fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas julgeksid väävlit nahahoolduses proovida? Iidne aknelise naha lemmik on taas aktuaalne

Kõik, kes võitlevad aknega, teavad, kui oluline on leida just õiged nahahooldustooted. Salitsüülhape on juba tuttav aknelise naha kangelane, kuid viimasel ajal on nahahooldushuviliste seas populaarseks saanud ka teine ​​koostisosa. Perioodilises tabelis leiduv aine on vinge nahapuhastusvõimega. Muidugi räägime väävlist.

Allure küsis ekspertidelt, mida peaksime teadma väävli kasutamise kohta nahahoolduses.

Kuidas kasutatakse väävlit nahahoolduses?

Väävel on inimkeha jaoks oluline mineraal.

“See on meie kehas üks levinumaid elemente ja see on DNA parandamise protsessi jaoks hädavajalik,” selgitab sertifitseeritud dermatoloog Geeta Yadav.

Elemendil on kehas mitu rolli, mis on meie heaolu jaoks olulised. Üks paljudest väävli eelistest on seotud nahaga ja seda on nahahoolduses kasutatud juba ammu.

“Väävel on tuntud oma antibakteriaalsete ja põletikuvastaste omaduste poolest. Nahahoolduses kasutades aitab väävel naha pinda kuivatades eemaldada liigset aknet tekitavat rasu,” ütleb dermatoloog Marina Peredo.

Kuna väävel aitab põletikku leevendada, võib see dr Peredo sõnul sobida ka muude põletikuliste nahahaiguste, nagu ekseem ja rosaatsea, raviks. Kuna aga iga nahk on ainulaadne, peaks seda oma dermatoloogiga arutama.

Väävel on ka suurepärane nahakoorija. See aitab avada ummistunud nahapoore ja sobib suurepäraselt isegi kõõma raviks.

Millised väävlit sisaldavad nahahooldustooted mulle sobivad?

Nagu öeldud, sõltub kõik sellest, mida teie nahk vajab. Näiteks liigse rasutootmise käes kannatavale nahale võivad kasulikud olla väävlit sisaldavad puhastustooted, mis hoiavad nahapoorid puhtana hoides ära vistrike teket. Põletikuvastased puhastusvahendid võivad samuti aidata leevendada ekseemi või rosaatsea sümptomeid.

Lisaks soovitavad dermatoloogid aknele kalduvaid paikselt manustatavaid tooteid, mis kuivatavad vistrikuid.

“Neid saab kasutada õhtuse rutiinina kaks kuni kolm korda nädalas,” ütleb sertifitseeritud dermatoloog Smita Ramanadham.

Kuid eksperdid märgivad, et kõik tooted ei ole võrdsed. Oluline on, et toote väävlisisaldus oleks piisavalt kõrge.

“Retseptita müüdav kosmeetika sisaldab tavaliselt kolm kuni kümme protsenti väävlit,” ütleb dr Yadav.

Kuigi igaühe naha vajadused on erinevad, eelistatakse akne ravis lühiajaliseks kasutamiseks sageli kuni 10-protsendilist kontsentratsiooni.

Kas väävlit sisaldavad nahahooldustooted lõhnavad?

Väävel on tuntud oma tugeva lõhna poolest, mis meenutab mädamune. See paneb paljud kosmeetikariiulil kõhklema. Allure eksperdid tõdevad, et mõne väävlit sisaldava nahahooldustoote lõhnas võib ilmneda ebameeldivaid nüansse, kuid viimastel aastatel on olukord paranenud.

Dr Ramanadham meenutab, et väävel puhtal kujul on lõhnatu ja lõhna põhjus on tegelikult vesiniksulfaat. Tänapäeval toodavad paljud kosmeetikabrändid oma tooteid just seda silmas pidades, et ei tekiks lõhna. Teised tooted on lõhna neutraliseerimiseks lisanud ka muid keemilisi koostisosi.

Kellele väävel ei sobi?

Kuigi väävel võib teha imesid, on oluline meeles pidada, et kõik koostisosad ei sobi kõigile. Eriti tundlikku nahka tuleb väävlit sisaldavate toodetega ravida ettevaatlikusega.

“Kui teil tekib nahal lööve, sügelus või punetus, lõpetage toote kasutamine ja võtke ühendust oma nahaarstiga,” annab dr Peredo nõu.

Kuna väävlisisaldusega tooted võivad nahka kuivatada, on soovitatav usinalt kasutada ka niisutajat.

“Kui kasutate muid vahendeid, mis kuivatad, näiteks retinooli või bensoüülperoksiidi, siis ärge kasutage väävlit, sest koos võivad need nahka liigselt kuivatada,” lisab dr Peredo.

Selle asemel võib väävel olla hea alternatiiv bensoüülperoksiidile, ütles ta.

“Neil on samad eelised, kuid väävel serveerib neid õrnemal kujul.”

Mõned inimesed on ka väävli suhtes allergilised. Dr Yadav soovitab alati proovida toodet kõigepealt väikesel nahapiirkonnal, näiteks randmel.

“Soovitan alustada väävlit sisaldava tootega kord päevas. Kui probleeme ei teki, võib tooteid kasutada ka kaks korda päevas,” lisab dr Peredo.

Allikas: Allure