fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kasuta kohvi eeliseid maksimaalselt ära ka nahahoolduses

Paljud meist ei ela hommikut tassi kohvita üle. See äratab mõistuse ja paneb mõtte paremini käima. Kuid vähesed teavad, et kofeiini energiat andev toime võib olla kasulik ka nahahoolduses.

“Kofeiin teeb nahaga sama, mis hingega; äratab selle,” räägib sertifitseeritud dermatoloog Mona Gohara ajakirjas Allure.

Kohvil on teadaolevalt tugev antioksüdantne toime. Nagu teisedki antioksüdantsed koostisosad, aitab kofeiin kosmeetikas kasutamisel kaitsta nahka väliste saasteainete eest, avaldades naha seisundile pikaajalist positiivset mõju.

“Ta võib tõesti kaitsta nahka vabade radikaalide poolt tekitatud kahjustuste eest,” kinnitab BeautyStat kaubamärgi asutaja Ron Robinson.

Kohvil on ka antimikroobsed omadused, mis aitavad ravida mistahes nahapõletikku.

“Lisaks võimendab ta teiste toimeainete toimet,” kiidab ajakirjas kosmeetikale spetsialiseerunud keemik Ginger King.

Eelkõige on kohv vasokonstriktor, mis tähendab, et tal on vasokonstriktiivne toime, seega aitab ta stimuleerida naha mikrotsirkulatsiooni. Tulemuseks on nooruslikult särav ja pingul nahk. Kofeiin on eriti populaarne koostisaine pinguldavates kehahooldustoodetes ja tselluliiditoodetes. Kuigi pindmise hooldusega ei saa ekspertide hinnangul naha all peituvaid vaevusi täielikult korrigeerida, võib kofeiini sisaldav toode muuta tselluliiti vähem nähtavaks. Kodune kohvikoorimine on lihtne ja odav viis kehanaha hooldamiseks. Koorimine silub nahka ja suurenenud vereringe muudab naha tervemaks.

Ka väsinud silmad säravad kofeiiniga.

“Kofeiini leidub sageli silmakreemides, kuna see aitab nahka rahustada ja turset vähendada,” selgitab Robinson.

Kofeiin ahendab silmaümbruse veresooni ja eemaldab vedelikku, vähendades tõhusalt turset. Loomulikult ei tasu silmaümbruse nahal kasutada koduseid koorimisi, kuid tundlikus piirkonnas tasub eelistada spetsiaalselt disainitud ja kofeiini sisaldavaid tooteid.

Diplomeeritud dermatoloog Shari Marchbien tuletab aga meelde, et välispidiselt manustatavad kreemid suuri imesid ei tee. Hästi nähtavad silmakotid ja sügavad jooned silmade ümber nõuavad tavalisest tugevamat hooldust.

“Tulemused on tavaliselt suhteliselt tagasihoidlikud. Tihti peavad inimesed, kes kannatavad näiteks kortsude, silmalaugude või tumedate silmaaluste all, kasutama võimsamaid kosmeetilisi protseduure nagu botuliintoksiini, täiteaineid ja isegi operatsioone,” selgitab ta.

Koduhoolduses on aga kofeiin suurepärane toonija ajaks, kui nägu tundub väsinud.

Allikas: Allure