fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kuva: Dylan Clifton/Unsplash

Kas kasiino võib olla roheline ehk loodussõbralik?

Tundub, et maailm meie ümber muutub igapäevaselt ja areneb kiiresti. Koguaeg tuleb turule uusi teenuseid ja tooteid, mis lihtsustavad elu ning annavad meile elu nautimiseks uusi võimalusi. Sellega on kaasnenud ka inimeste murelikkus looduse osas – kuidas inimeste poolt tekitatud keskkond mõjutab meid ümbritsevat loodust?

Meil tänaseks ei ole arenenud veel kindlat vastust, sest me täpselt ei teagi kuidas loodust ja keskkonda mõjutame. Teame, et paljud ettevõtted ja asutused tegelevad aktiivselt sellega, et seda mõju vähendada ja samuti uurijad proovivad selgitada, kuidas saaksime seda veelgi efektiivsemalt teha.

Meelelahutuse maailmas jõuame üsna kiiresti nende samade küsimuste juurde. Meelelahutus ei ole täna ainult see, et kuulame muusikat ja loeme raamatuid, vaid otsime rohkelt erinevaid viise, kuidas elu lõbusamaks teha. Üks nendest on kindlasti erinevate mängude mängimine veebis. Näiteks leiab mängimiseks sobivaid veebisaite Vedonlyontiyhtiot.com-lehel.

Kuna inimesed veedavad üha rohkem aega veebis, tekivad rohked küsimused ka interneti rohelisusest, ehk loodusõbralikkusest. Kas veebis mängimine on loodussõbralikum kui aja veetmine näiteks muuseumis? Selle kohta meil ilmselt täna õiget vastust pole, kuid tutvume natuke loodussõbralikkusega ning kuidas mõjutab internet meie keskkonda.

Tehnika jaoks vajame loodusressursse

Seda teame me ilmselt kõik, et igasugune ehitamine, kaasa arvatud arvutite ja nutitelefonide ehitamine, vajab loodusressursse. Ehitamisel on vajalikud näiteks metallid. Seetõttu on käimas tihti kampaaniad, kus palutakse inimestel mitte osta alati uut tehnikat, vaid kasutada vana nii kaua kui see vähegi töötab ja lasta seadmeid parandada. Iga uus tehniline seade vajab uut ressurssi.

Veebimängude jaoks ongi kõige suuremaks loodusressursside kulumise allikaks just nende seadmete ehitamine. Samas on arusaadav, et kui seade on juba vananenud ning ei toimi, pole seda mõtet niisama oma sahtlites hoiustada. Selleks on oluline, et seade jõuaks ringluseni ehk sealt saadakse välja kõik materjalid, mida saab kasutada uuesti ning ülejäänud materjal käsitletakse vastavalt vajadusele.

Lisaks on oluline märgata, et ettevõtted, kelle mänge me mängime või kelle teenuseid tarbime, oleksid nendele asjadele tähelepanu pööranud. Samamoodi nagu meie eraisikutena saame vähendada mõju keskkonnale, peaksid ettevõtted tegema seda mõjuvamal viisil. See tähendab seda, et ettevõtte strateegias oleks juba sisse kirjutatud soov loodust mitte üleliigselt koormata.

Oma valikud on kõige olulisemad

Alati on oluline alustada endast ja enda valikutest. Kuidas meie saame oma valikutega vähendada mõju keskkonnale, olgu selleks valikud tööl või kodus. Seega küsimusele – kas kasiino võib olla roheline – ongi kaks poolt: kasutaja ja ettevõte. Kui teame, et ettevõte teeb omalt poolt kõik, et olla loodussõbralik ja keskkonna suhtes jätkusuutlik, siis saab seda sama teekonda jätkata ka eraisik.

Kuidas siis aru saada, kas kasiino on loodussõbralik? Selleks tasub tutvuda enne mängimist kasiino kodulehega ja uurida, kes reaalselt seda konkreetset kodulehte haldab. Vastavalt seadusele peab info alati väljas olema, kellele kuulub litsents ja kui seda infot ei näe, siis võib-olla tasub juba kohe leida mõni teine online kasiino.