fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas stress võib olla hea? Nii leiad imelise eustressi

Stressi kõrvalmõjudest räägitakse palju, kuid vähesed teavad, et stressi on kahte erinevat tüüpi. Niinimetatud eustress on healoomuline stress, mis on kogenud inimesele kasulik ja isegi nauditav. Näiteks uute eesmärkide seadmine ja nende poole püüdlemine, töökohal või jõusaalis, võib põhjustada eustressi, mille pärast keegi ei pea muretsema. Healoomulise stressita poleks paljusid eesmärke saavutatud ja paljusid leiutisi poleks leiutatud. Eustress motiveerib meid ja on inimese vaimse kasvu ja arengu jaoks hädavajalik.

Kui traditsiooniline stress põhjustab negatiivseid tundeid, premeerib eustress meid õnnetunde, entusiasmi ja eneseteostusega. Kuid kas inimene saab kontrollida, millist stressivormi ta kogeb? Poosh loetles abivahendeid, mis aitavad võidelda negatiivse stressiga ja tugevdavad positiivseid tundeid.

Ehitage stressi vastu “sein”

Kujutage oma mõtetes ette seina, mis hoiab murettekitavad mõtted eemal, kuni olete valmis nendega ükshaaval hakkama saama. See võib aidata teil stressiolukorras säilitada kontrolli.

Aidake kaasa positiivsusele

Positiivsusel on teie heaolule tohutu mõju. Lisaks sellele, et proovite ise positiivseks jääda, peaksite veetma aega ka positiivsete inimestega. Pidevalt negatiivsete inimeste seltskond mürgitab kergesti teie enda meelt.

Ärge jääge pisiasjadesse kinni

Oleme sageli mures asjade pärast, mida me ei saa mõjutada. Oluline on mõista, et te ei saa kõike enda ümber kontrollida, kuid saate kontrollida, kuidas te asjadele reageerite. Nii et ärge raisake oma energiat väikestele asjadele, millel pole järgmisel päeval enam tähtsust.

Harjutage teadlikku kohalolekut

Oskus olla hetkes on vaimse heaolu jaoks oluline. Harjutage teadlikku kohalolekut, sest kui keskendute olevikule, pole teil aega tuleviku pärast muretseda. See on parim stressimaandaja.

Kasutage premeerimissüsteemi

Määrake endale tähtaeg, mile jooksul te tegelete enda jaoks stressirohke asjaga. Kui olete selle ära teinud, premeerige ennast. Premeerimissüsteemi kasutamine julgustab ja motiveerib ka kõige tüütumad asjad päevakorrast maha võtma.

Stress on mõtteviis

Stress muutub kergesti harjumuseks. Elu on aga täis valikuid, seega püüa meeles pidada, et sul on jõud ärevust tekitavad asjad positiivseteks muuta.

Harjuta tänulikkust

Kui keskendume negatiivsetele asjadele, unustame kergesti kõik selle hea, mis meie elus on. Seetõttu on teadlik tänulikkus oluline. Harjuta tänulikkust iga päev ja naudi selle õnnetunnet.

Allikas: Poosh