fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto: Carrie Hays

Viimased mööblitrendid

Kuigi hetkelist kinnisvaraturgu oleks kõige paslikum kirjeldada kui hektilist, leidub siiski aina rohkem inimesi, kes on juba ostmas või alles planeerimas kinnisvara ostu. Igaljuhul on antud teema hetkel väga asjakohane igas Eesti linnas. Potentsiaalsete ostjate seas on nii neid, kes vahetavad vana elamise uue vastu kui ka neid kes alles oma esimest kodu hankimas. Olenemata sellest, millisesse kategooriasse ostja kuulub, on kindlasti üks tähtsamatest küsimustest kodu sisustamine – eelkõige näiteks köögi planeerimine ning sobiva köögimööbli hankimine. Muidugi ei ole vähemtähtsad elutuba ja magamisruumid, kuid köök on tavaliselt see number üks prioriteet. Soovitud mööbli ning sisustuselementide hankimine võib hetkelist olukorda maailmas arvestades olla väga närvesööv (tarneajad hilinevad, kaupa pole laos jne), kuid vajalikke oste saab teha ka kodust lahkumata, kui oskad otsida erinevatest e-poodidest. Enamusel on kirjas ka võimalikud tarneajad või saadavus laos.

Kuigi valge on ka 2023. aastal jätkuvalt populaarne valik köökide jaoks, võib oodata, et uuel aastal muutuvad köögid pisut värvilisemaks. Eelkõige eelistavad koduomanikud soojemaid toone ja julgeid värvitoone, mitte aga enam pikalt populaarseks osutunud skandinaavialikku minimalismi või valget ja halli talumaja stiilis kööki. Julgeid värvitoone saab väga lihtsasti lisada kööki ning söögituppa põnevate söögitoolidega. Koduköögis üheks oluliseks elemendiks on söögitoolid. Kui oled muidu pigem konkreetsete toonide armastaja (nagu nt valge ja must), siis on väga lihtne lisada enda kööki särtsu erksavärvilise söögitooliga, mis samas on aga ka väga mugav. Valik on väga suur ning lai ja kindlasti leiab iga otsija endale sobiva variandi. Materjalidest on kindlasti üks väga populaarne valik samet. Seda eelkõige seetõttu, et seda on üpriski lihtne puhastada ning tänapäeval leidub eelkõige sametist söögitoole ka erineva kuju ning disainiga.

Foto: Nicola Bushuven

Köögi kõrvalt mainisime ka elutuba. Antud ruum on kodus väga tähtis, sest inimene veedab seal päris palju aega. Seetõttu võiks mööbel olla väga mugav ja käepärane. See aga ei tähenda seda, et peaks tegema allahindlust disaini, materjali või värvivaliku poolest. Kohvilauad on ka 2023. aastal väga hinnatud sisustuselement. Märksõnadeks on elegantsus ja kaasaegsus. Mis puutub disaini või stiili, siis siinkohal tasub mõelda “kastist väljapoole”. Oluline on arvestada kohvilaua kõrgusega ning suurusega. Tänapäeval leidub kvaliteetseid ning soodsaid kohvilaudu igale maitsemeelele. Kohvilaud peaks kindlasti eelkõige sobima suuruse poolest. Tegu võib olla küll väga effektse lauaga, kuid ei tasu osta lauda, mis võtab enda alla kogu elutoa. Praktilist ent effektset kohvilauda, mis annab su elutoale vunki juurde, ei ole raske leida. Kohvilauad pole enam lihtsalt puidust või klaasist plaadid jalgadel, mis võtavad enda alla palju ruumi. Nüüd sisaldavad need lisaks uhketele sülearvuti teleskooppaneelidele ka kappe ja riiuleid, mis on väga mugav just nendele koduomanikele, kellel on vähe ruumi asjade hoiustamiseks. Nendesse panipaikadesse mahub absoluutselt kõik ära ja samal ajal jääb sinu elutuba kaunistama ikkagi atraktiivne laud.

Kodu sisustamine ning nii rahakotile kui ka samas unistustele vastava mööbli ja sisustuselementide otsimine võib olla väga stressirohke, kuid tuleb asjale läheneda külma närviga ning kirja panna kõik põhilised punktid, millele mööbel peab vastama. Kui oled muidu minimalismi armastaja, kuid tahaksid midagi ägedat, siis vaata värvide poole. Kui kodus on vähe hoiustamisruumi, kuid asju on palju ning vaikselt hakkab tekkima paanika, siis kaalu elutuppa kohvilauda, millel on küljes ka kapid ja/või riiulid, mis võiksid sinu elu asjade hoiustamisel natukenegi kergemaks teha. Elame suurte võimaluste ajastul – kasutame seda ära!