fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Nipid jõululiiklusesse

Lähed pühadeajal sugulastele külla ning ees on pikem sõit? Tasub kindlasti varuda rohkem aega, sest pühade aeg on liiklus väga tihe. Peale selle, et teedel on palju inimesi, mõjutavad reisi pikkust ning üleüldist liiklust mitmed tegurid. Nende hulgas teeolud, ilm, teetööd, võimalikud õnnetused.

Enne reisi algust, olgu see siis pikem või lühem, tasub alati kontrollida auto seisukorda – kas rehvirõhk on korras, kas klaasipesuvedelik on olemas ega ei ole külmunud, kas kõik töötab nagu peab.

Kindlasti tasub varuda autosse natuke süüa ja juua, eriti kui reisida tuleb lastega. Soe pleed või mõni muu soojem riietus lisaks võiks samuti auto pagasiruumis kõigil olemas olla.

Liikluses ole kannatlik ning tähelepanelik, sõidukiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning ilmastikule. Mitte ükski üritus ega asi ei ole inimeludest tähtsam. Võta aega ja jõua turvaliselt sihtkohta.