fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Piparkookide kaunistamise nipid

Üks suurimaid rõõme piparkookide valmistamisel (lisaks mõnusale maitsele, mis lausa kutsub neid aina rohkem sööma) on nende kaunistamine just sinu unikaalsel viisil. Piparkooke võib kaunistada väga keeruliste mustritega või hoopis väga lihtsatega. Neile võib peale puistada nii tuhksuhkrut kui ka miskit muud põnevat või hoopis joonistada mingi kujutis enda tehtud glasuuriga. Ükskõik, kuidas sa seda teed, on tulemus kindlasti suurepärane!

Järgnevalt jagame mõnda nippi, mis võivad sulle piparkookide valmistamisel kasuks tulla.

Klassikalised piparkoogimehikesed

Kui mõtled piparkookide kaunistamise peale, siis kujutad ette kindlasti klassikalist piparkoogimehikest, mille peal on lihtne jõuluvärvides (valge, punane, roheline) glasuur. See tehnika on klassikaline ja lihtne. Sega lihtsalt partii glasuuri, lisa see väikese ümmarguse otsaga torukotti ja hakka kaunistama!

Detailide lisamiseks võid kasutada väikeseid komme ja puisteid. Käes on jõuluaeg, nii et võid minna igasuguste lisade ja kaunistustega liiale!

Piparkoogimaja

Kui sulle meeldib piparkoogimajade välimus, kuid sul pole küpsisearhitektuuris vastavat kraadi, võid saada sama uhke välimuse (kuid lamedama) piparkoogimaja piparkookidega. Alusta majakujulisest küpsisevormist, seejärel kasuta glasuurit uste, aknaluukide ja igasuguste detailide jaoks.

Piparkoogitorn

Kas soovid ikkagi midagi piparkookidest ehitad, kuid arvad, et ei saa piparkoogimajaga hakkama? Siin on idee – muuda oma piparkoogid üheks torniks. Selleks lõika välja gradueeritud kujunditega piparkoogid – võid kasutada tähti, lumehelbeid või muud sarnast geomeetrilist kujundit. Virna need küpsised suurimast väiksemani, et moodustada torni kuju.

Kõrguse suurendamiseks lisa tähekujuliste kihtide vahele paar väikest ümmargust piparkooki. Lõpetuseks puista üle suhkruga või aseta servadele härmatise moodi glasuur.

Mõnusat kaunistamist ja maiustamist!

Allikas: TasteOfHome