fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas pühad löövad eelarvesse suure augu? Säästa igapäevaselt nende nippidega

Pühad võivad sinu rahakoti seisu märgatavalt muuta ja paljude jaoks on uusaastalubadused vaid raha kulutamine. Uus aasta on ideaalne aeg, et pühenduda muutustele, mis parandavad elukvaliteeti ja muudavad igapäevaelu lihtsamaks. Isegi väikesed säästud võivad koguda suuri summasid kuus või aastas. Isegi kui sinu enda palk ei võimalda märkimisväärset säästude kogumist, võib igapäevaellu mahutada tarbetuid kulutusi, mille kärpimine muudab sinu rahakoti seisu märgatavalt paremaks.

Tee kodus süüa

See on kindlasti paljude jaoks ilmselge säästunipp, kuid proovi kodus süüa teha nii sageli kui võimalik. Väljas söömine ja kaasavõtmine on lihtne ja lõbus, kuid samas ka kallis hobi. Kodused toidud maksavad tavaliselt murdosa restoraniportsjoni hinnast ja on sageli isegi tervislikumad.

Tühjenda auto pakiruum

Kas sinu autosse koguneb tarbetut prügi? Kui auto pakiruum on tühi, kulub vähem kütust ja seega ka bensiinile vähem raha.

Veeda päev mitte midagi ostmata

Üllatavalt paljude jaoks on “ära osta midagi” päev tõeline väljakutse. Proovi veeta päevi, mil sa ei kuluta raha millegi peale. See ei tähenda, et pead kodus istuma ja pöidlaid keerutama. Mine sõpradega välja või avasta linna tasuta kultuuri.

Söö vähem liha

Liha söömine on meie aja üks kuumimaid teemasid. Siiski on vaieldamatu, et lihaga kaalutud toit on tavaliselt kallim. Nii et proovi aeg-ajalt süüa tervislikku ja taskukohast taimetoitu või vähemalt vähenda liha kogust taldrikul.

Paranda ise

Nõudlikeks hooldustöödeks on hea palgata professionaal, kuid palju pisiparandusi saab kodus teha ka ise. Abi leiad isetegemise juhenditest ja YouTube’i õppevideotest. Kui arvad, et ei saa siiski ise hakkama, võid abi paluda ka mõnelt teadlikumalt sõbralt.

Kasuta LED-pirne

Vähendad oma elektriarvet, kui vahetad traditsioonilised pirnid LED-pirnide vastu.

Müü maha seisma jäänud riided

Kas sa tõesti kannad kõiki riideid, mis su kapis ripuvad? Tee inventuur ja pane müüki kõik riided, mida pole viimase aasta jooksul kandnud. Müües kasutamata riideid kirbukal või internetis, teenid raha ja pealekauba tekitad oma kappi lisaruumi.

Peata oma jõusaali liikmelisus

Tervise eest hoolitsemine on oluline, kuid treenida saab ka väljaspool jõusaali. Säästa, tehes jõusaalist hetkeks paus ja proovi selle asemel kodus ja õues treenimist.

Sea endale kululimiidid

Halda oma kulutusi, määrates endale päevaeelarve. Ära ületa seda eelarvet, välja arvatud hädaolukordades.

Vähenda tarbetuid tellimusi

Kui palju voogedastusteenuseid ja rakendusi võtavad igakuiseid tasusid? Tühista kõik tellimused, mida sa ei vaja.

Oota allahindluseid

Uue asja ostmisel eelista allahindlusi. Sageli võid paar kuud oodates saada olulise allahindluse tootelt, mille eest oleksid varem pidanud maksma täishinna.

Kasuta sularaha

Koroonaajal on kaardimaksed eriti populaarsed. Säästjal tasub aga vähemalt hetkeks proovida sularahas tasumist; füüsilist raha kasutades on kohe näha, kui palju tuleb ostu korral loobuda ja mis jääb üle.

Tee ise

Nagu juba öeldud sai, tasub paljud asjad jätta professionaalide hooleks. Mõtle aga selle peale, millised asjad sinu igapäevaelus on sellised, mida saaksid vähemalt aeg-ajalt ka ise teha. Näiteks nööbi ette õmblemine või maniküüri tegemine on ka kodus suhteliselt lihtne teha.

Allikas: Poosh