fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

teamLab. Illustratiivne näitusevaade. Hõljuvad õied igavikumeres. 2022. Kumu kunstimuuseum. © teamLab, Pace Gallery loal

teamLab. Illustratiivne näitusevaade. Hõljuvad õied igavikumeres. 2022. Kumu kunstimuuseum. © teamLab, Pace Gallery loal

Kumu uus publikurekord: teamLabi näitust külastas 95 000 kunstisõpra

Pühapäeval, 7. mail lõppes Kumu kunstimuuseumis rahvusvaheline digitaalkunsti näitus „teamLab. Hõljuvad õied igavikumeres”. Poole aastaga kogus näitus 95 000 külastust, mis on uus Kumu kunstimuuseumi ja Eesti Kunstimuuseumi vahetuvate näituste publikurekord läbi aegade. Keskmiselt külastas näitust igal avatud päeval 650 inimest.

„Nii suure digitaalkunsti näituse Eestisse toomine oli mitmes mõttes riskantne, aga nüüd võib rõõmuga tõdeda, et saime väljakutsega hakkama: näitus toimis tehniliste viperusteta ning kõnetas külastajaid. Kumusse jõudis selle aja jooksul erakordselt palju peresid, kelle pisimatele liikmetele oli see elu esimene kunstimuuseumi külastus. Loodame, et sellest saab harjumus ja näitustele tullakse tagasi,” rääkis Kumu kunstimuuseumi direktor Kadi Polli.

teamLabi näituse ülesehitus võttis eelmise aasta sügisel aega erakordsed kolm kuud. Nüüd saab Kumu kunstimuuseumi suur saal tagasi oma tavapärase ilme ning näituse tehnika transporditakse tagasi Jaapanisse. 16. juunist avaneb Kumu kunstimuuseumi suures saalis uus näitus „Läbi su silmade musta kuru. Kümme naisgraafikut”.

2001. aastal asutatud kunstirühmitus teamLab on üks tuntumaid digitaalse kunsti loojaid maailmas. Rühmitus koosneb erinevate valdkondade esindajatest, nagu programmeerijad, insenerid, arvutianimaatorid, graafilised disainerid, matemaatikud ja arhitektid ning seob tänapäeva tehnoloogia võimalustega mängivas loomingus omavahel kunsti, teaduse, tehnoloogia, disaini ja looduse. Nende mõjusad ruumiinstallatsioonid on muutnud arusaama digitehnoloogiaga loodud kunstist, vaimustanud miljoneid vaatajaid üle maailma ja jõudnud paljudesse nüüdiskunsti kogudesse.