fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Pühadeelne koristus

Jõulud on juba ukse taga ning on aeg hakata ennast vaikselt valmis panema. Sinna alla käib ka kodu. Kas plaanid korraldada jõulupidu või veeta jõululaupäeva terve perega ja sugulastega?

Kui oled, siis peaks eelnevalt ühe koristuse ette võtma. Kuid kui teha on nii palju, võib jõulukoristus tunduda pehmelt öeldes üle jõu käiv.

Seetõttu panime siia väikese jõulueelse koristamise kontrollnimekirja, et kodu sel pidulikul ajal korras püsiks.

Kui sul on kodus vaba tuba või eraldi külalistetuba, võib tekkida kiusatus kasutada seda “hoiuruumina”. Siiski on sel aastaajal hea mõte veenduda, et vaba magamistuba/magamisruumid on ootamatute ööbimiskülaliste jaoks ära koristatud.

Oma vaba magamistuba koristades pea meeles:

Vaheta linad/voodipesu ja tekid nii, et need oleksid külaliste jaoks puhtad ja värsked. Kiire näpunäide, et need veelgi värskemalt lõhnaksid, on pesta neid riietega eraldi. Puhasta tuba tolmuimejaga ja poleeri pinnad, et toas oleks meeldiv lõhn.

Köök on tavaliselt jõulude ajal tegevuse keskmes, eriti kui pliidil küpseb head ja paremat.

Esiteks peab ahi olema puhas, et see oleks mahlase kana- või seaprae jaoks valmis! Osta hea ahjupuhastusvahend ja järgi etiketil olevaid juhiseid, sest seal on palju erinevaid tooteid, mida saab kasutada.
Puhas ahi muudab toidu maitse paremaks ja ei tekita suitsu, mis levib mööda tube ringi ja tekitab ebameeldiva lõhna.
Tõenäoliselt pead oma külmkappi ja sügavkülma panema palju toitu, nii et oleks aeg see nüüd tühjendada. Puhas ja korras külmkapp jätab ruumi kõikidele maitsvatele toitudele ja jookidele.

Elutuba on ilmselt peamine suhtluskoht, kus kõik lõõgastuvad ning kõikjal levib jõululõhn.

Puhasta oma elutoa vaip tolmuimejaga enne külaliste saabumist ja nende viibimise ajal olenevalt sellest, kui kaua nad seal viibivad.
Puhasta tolmuimejaga kõik istekohad ja padjad enne külaliste saabumist.

Allikas: MerryMaids