fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

„Lossiaiamängud" Kadrioru kunstimuuseumi ees. Foto: Kadriorg Park

„Lossiaiamängud" Kadrioru kunstimuuseumi ees. Foto: Kadriorg Park

Kadrioru lossi- ja pargiansambli sünnipäeva tähistatakse „Lossiaiamängude” ja heategevusliku galakontserdiga

22. juulil tähistab 304. sünnipäeva Kadrioru lossi- ja pargiansambel. Rikkalikku programmi kuuluvad mängulised tegevused ja töötoad lastele ning ekskursioonid nii muuseumides kui ka pargis. Päeva lõpetab suurejooneline heategevuslik galakontsert.

Kell 12 algab lastega peredele mõeldud maastikumäng „Lossiaiamängud”, mis sel aastal on inspireeritud näitusest „Stiilsed asjad”. Eri aegadel on meie igapäevased asjad ka erisugused välja näinud – vastavalt ajastu moele ja tehnoloogia arengule. Näitus tutvustab ajaloolise mööbli ja interjööridetailide kaudu barokile, rokokoole ja ampiirstiilile omaseid jooni, samuti saab ülevaate ajaloolisest portselanist.

Alates kella 13-st toimuvad ekskursioonid Kadrioru kunstimuuseumis ja Mikkeli muuseumis ning Kadrioru pargis. Ekskursioonil tutvustatakse Kadrioru kunstimuuseumi näitust „Stiilsed asjad” ning tänavu 25. sünnipäeva tähistava Mikkeli muuseumi uuendatud püsiekspositisooni „Idamaade portselan”. Muuseumiekskursioonidel saab osaleda muuseumipiletiga, pargiekskursioonid on huvilistele tasuta.

Kell 18 algab Kadrioru pargi kontserdiväljakul galakontsert „Muusika rahu nimel”. Kontserti korraldavad Kadrioru Park ja Kadrioru kunstimuuseum koostöös Eesti Punase Ristiga ning sissepääs on kõigile tasuta. Kontserdil astuvad üles solistid sopran Elena Bražnik (Ukraina, praegu Rahvusooper Estonia solist) ja tenor Mykhailo Malafii (Lvivi Riigiooper), kammerorkester ME104 dirigent Aleksandr Bražniku juhtimisel (Ukraina, praegu Vanemuise teatri koormeister ja dirigent). Kohal on Eesti Punane Rist ning saab teha annetusi Ukraina toetuseks.

Kadrioru kunstimuuseumi direktori Aleksandra Murre sõnul on ajaloolises hoones asuva muuseumi jaoks väga oluline ühendada oma kogu ja kunstiajaloo tutvustamine Kadrioru arhitektuuri ja ajaloo väärtustamisega. „Elamuslik ja samas hariv programm „Lossiaiamängud” toimub 22. juulil juba alates 2002. aastast ning tähistab seda päeva, mil 1718. aastal saabusid siia mereäärsesse metsatukka tsaar Peeter I ja itaalia arhitekt Nicola Michetti, määrates tulevase lossi ja pargi asukoha ning üldprojekti,” kommenteeris Murre.

Kadrioru Pargi juht Ain Järve toonitab kontserdi heategevuslikku eesmärki. „Selle aasta kontserdi põhieesmärk on olla avatud ja kinkida kauneid elamusi kõigile, sest raskel ajal vajame me kõik hingekosutust ning muusika kaudu on seda võimalik saada emakeelest olenemata. Kontsert „Muusika rahu nimel” toob kokku Eesti ja Ukraina muusikud, kes esitavad tuntud teoseid klassikalisest ooperirepertuaarist, aga ka ukraina rahvalaule ja Eesti heliloojate muusikat,” kirjeldas Järve.

Tutvu programmi ja kõigi sündmustega täpsemalt siin.

Facebooki sündmus asub siin.