fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto: Instagram / _yumi_nu

Pluss-suuruses modell Yumi Nu ei mõista “suvekeha”: “Peame hakkama lõhkuma reegleid, mille ühiskond on meile seadnud”

Modell Yumi Nu on liitunud moemaailmaga koos naistega nagu Ashley Graham ja Paloma Elsesser, et edendada mitmekesisust. Muu hulgas oli Nu kuulsa ajakirja Sports-Illustrated esimene Aasia-Ameerika plussmodel ja temast on kiiresti saanud üks tuntumaid nägusid selles valdkonnas. Praegu on 24-aastane kaunitar Vogue septembrinumbri kaanel.

Nu ütleb moeajakirjas, et sattus sellesse valdkonda väga noorelt, kuid moemaailma kitsas ilu sai talle kiiresti selgeks.

– Ema töötas nooremana selles valdkonnas ja minust sai modell juba beebina. Ma ei olnud seal aga kaua aega, sest ma nutsin palju! Naasin modellina 12 -aastaselt, kui kurvikad kehad olid moes vaevu nähtaval. Kuigi mu keha polnud veel täielikult välja arenenud, kui mulle öeldi, et olen juunior-pluss model, otsustasin lõpetada. Moetööstus ei olnud kaugeltki see, mis ta praegu on. See oli tõesti masendav.

Nu on rõõmus, et on olnud lähedalt tunnistajaks viimaste aastate moetööstuses tehtud tohututele edusammudele.

– Üks ilu standard oli pikka aega üleesindatud. Valges naabruskonnas üles kasvades tundsin end erakuna ega sulandunud füüsiliselt rahva sekka. Ja kui ma läksin kaubanduskeskusesse ostlema, tundus kõik tundus esindavat sama suurust, sarnast nägu ja juukseid. Noortel on raske tunda end rahva osana ja samal ajal end ilusana tunda, märgib ta.

Tänapäeval on meedias üha rohkem erineva suuruse ja värviga naisi, kuid teha on veel palju. Nu teab, et paljud tunnevad end endiselt alaesindatuna.

– Ma tahan võidelda selle eest, et kõik inimesed oleksid esindatud, sest ma tean, kui isoleerituna võib ennast tunda, kui su ainulaadne keha pole kusagil nähtav, ütleb ta.

Uued mõtteviisid

Nu juhib tähelepanu sellele, et mitmekesisuse mõju ulatub pinnast palju sügavamale. Erinevate kehade tähistamine avalikel foorumitel edendab tervislikku kehapilti ja aitab naistel ennast aktsepteerida.

– Oleks tore, kui oleksime piisavalt tugevad, et mõista, et oleme iseendana head, kuid meedia ja kõik, millega iga päev kokku puutume, mõjutavad meid. Kui näed stendil või ajakirjas kedagi, kes näeb välja nagu sina, tekitab see ühtekuuluvustunde. Kui näeme, et see inimene on heaks kiidetud, mõtleme, et ka meie peanme olema heaks kiidetud. See aitab meie enesehinnangut.

Kuigi moemaailm on oma ilukontseptsiooni aeglaselt laiendanud, on paljudel naistel endiselt pidev surve kaalust alla võtta. Suvi sisaldab igaaastast juttu suveks valmistumisest ning bikiine peetakse endiselt eeskätt ühe suurusega naiste privileegiks.

– Suvi tuleb paratamatult. Me ei saa vältida hooajalist juttu. Peame hakkama lõhkuma reegleid, mille ühiskond on meile seadnud; me peaksime alati head välja nägema, eriti suvel, selgitab Nu.

Surve välimusele on naisi põlvest põlve vaimselt mõjutanud. Surved ja negatiivsed mõtted alateadvuses peegelduvad nii füüsilises kui ka vaimses heaolus.

– See, et me tunneme oma kehas stressi füüsilisi sümptomeid, kui mõtleme isegi saabuvale suvele, pole hea. Kui leiate end siin kokku varisemas, peatuge ja liituge sotsiaalmeedia aruteluga. Meie põlvkonnale on tehtud kingitus, sest meie emadel ja vanaemadel ei olnud sama teadlikkust sellest, kuidas keha häbistamine mõjutab meid füüsilisel ja vaimsel tasandil. Kui vabad me võiksime olla, kui me ei otsustaks sellisele ideaalile kogu võimu anda.

Allikas: Vogue UK, Instagram

Liitu meie uudiskirjaga, et olla esimene, kes loeb meie uudiseid!