fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Muuda oma ilurutiin keskkonnasõbralikumaks

Inimesed on lõpuks aru saamas, kui suurt mõju avaldavad meie igapäevased tegevused keskkonnale. Kõik on juba teadlikud autode ja lennukite mõjust, kuid mitte kõik ei mäleta, et nii väikesed asjad nagu vatipadjad suurendavad meie süsiniku jalajälge. Ilurutiin võib sisaldada üllatavalt palju ühekordselt kasutatavaid tooteid ja keskkonda saastavaid aineid.

Isegi väikeste muudatustega saad muuta oma ilurutiini ökoloogilisemas suunas.

– Tarbijatena tahaksime kõik tunda, et oleme seotud maailma paremaks muutmisega, kuid mõnikord on raske mõista, kuidas seda teha. On raske aru saada, kuidas väikesed muudatused võivad mõjutada, ütleb Beauty Kitchen asutaja Jo Chidley ajakirjas Marie Claire.

Millised on jätkusuutliku iluhoolduse saladused?

Osta mahebrändidelt

Tarbija hääletab eelkõige oma rahakotiga. Oluline on teada, milliseid koostisosi tooted sisaldavad ja milliseid pakkematerjale kaubamärgid oma pakendites kasutavad.

– Varasemalt arvasid tarbijad, et ökoloogia valimine tähendab toote kvaliteedi, lõhna või koostise ohverdamist. Täna toimivad meie tooted täpselt nagu nende sünteetilised konkurendid ja tõestavad, et looduslik ja jätkusuutlik võib olla tõhus, lubab Chidley.

Veendu, et tooteid pole loomade peal testitud

– Jänku pilt pakendil tagab, et toodet pole loomade peal testitud. Kui sa ei leia seda toote pakendilt, uuri seda lähemalt, soovitab Chidley.

Mõnikord võtab teabe hankimine natuke aega.

– Üldiselt näitavad kaubamärgid jätkusuutlikkuse ja keskkonnasõbralikkuse nimel tehtud tööd väga hästi, nii et kui sa ei leia vajalikke vastuseid, küsi otse tootjalt, soovitab Chidley.

Alusta ühe tootega ja liigu rahus edasi

– Kui oled harjunud konkreetse nahahooldusrutiiniga, ei ole hea mõte kõik tooted ühe korraga välja vahetada. See mitte ainult ei mõjuta rahakotti, vaid suured muutused võivad ka nahka ärritada. Liigu samm -sammult säästvama rutiini või antud juhul toote poole.

Vahetustehing

– Vähesed meist mõtlevad sellele, kui palju energiat on kasutatud vatipadjakeste valmistamiseks. Tundub absurdne, et neid kasutatakse ainult üks kord, eriti kui nende lagunemine võib võtta aastakümneid või isegi sadu aastaid. Õnneks on paljude ühekordselt kasutatavate toodete jaoks juba olemas vastupidavamad alternatiivid. Kauplustest leiad näiteks korduvkasutatavaid puuvillaseid padjakesi, mida saab masinas pesta.

Samuti peaksid pöörama tähelepanu kosmeetikatoodete koostisosade loetelule.

– Oluline on mõista, et kõiki koostisosi pole saadaval piiramatutes kogustes. Mõelgem argaaniaõli peale. Kunagi oli see Maroko eripära, kuid täna on see edukas tööstusharu. Kui kaua suudavad väikesed kogukonnad kasvavat nõudlust rahuldada? Puude ja tooraine kasvatamine võtab aega, tuletab Chidley meelde ja kutsub tarbijaid üles eelistama tooteid, mis sisaldavad näiteks Abessiinia õli.

Allikas: Marie Claire