fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kuidas veeta internetis huvitavalt aega?

Tehnoloogia on tohutult arenenud ja täna on meil peaaegu kõigil lauaarvuti, sülearvuti, tahvelarvuti või vähemalt nutitelefon. See on muidugi viinud selleni, et raiskame oma aega internetis igasuguste tühiste asjade peale. Interneti ulatuse tõttu on nii palju näha, teha ja õppida, kuid enamik meist leiab end ikka ja jälle samade igavate asjade juures tagasi.

Selles artiklis räägime sellest, kuidas saate Facebookis või Instagramis kerimisele kulutatud passiivse energia suunata millegi produktiivsema suunas. Nii et lülitage see Facebook või TikTok või muu sotsiaalmeedia platvorm välja ja kaaluge näiteks mõnda meie soovitust, et saaksite Internetis parima võimaliku kogemuse. Selleks võib olla näiteks inspireerivate ja arendavate mängude mängimine. Muideks, Tamperel oli Tubercon, mis tõi kokku nii online mängude huvilised kui professionaalid. Sellest üritusest saad lugeda siin.

Seetõttu loetlesime allpool mõned huvitavad asjad, mida Internetis teha.

Saad õppida midagi uut – isegi uut ametit

Me pole kunagi liiga vanad, et uusi oskusi õppida ja ükski uus oskus ei lähe kunagi raisku. Internetis on palju erinevaid viise, et midagi uut õppida. Näiteks võite kasutada Youtube’i või osaleda veebiseminaril, veebikursusel, sõltuvalt siis sellest, mida soovite õppida või milliseid teadmisi vajate. Kursustel ja veebiseminaridel saab osaleda arvuti, tahvelarvuti või nutitelefoni kaudu ning neid saab näha ja kuulda tänu kõneleja või kõnelejate heli- ja videoülekannetele. Lisaks videotele saate saata PowerPointi slaidid, mis töötavad sünkroonis ülejäänud esitlusega. Võite kasutada ka ekraanipildi (screenshot) funktsiooni, mis võimaldab teil vaatajatele näidata rakendust või veebisaiti. Sellised kursused/seminarid võivad olla esmakordselt tasuta ja seejärel tasulised. YouTube’i kursused on tasuta, kuigi need võivad suunata teid hiljem tasulist kursust ostma. Enne tasulise kursuse ostmist tutvuge hoolikalt erinevate kursuste pakkumistega.

Ostle veebis

Kui olete innukas veebipoes ostleja ja leiate, et see on eriti kasulik, kuna teie lähedal pole palju poode ja valikut. Hiljutine looming on olnud veebipoodides kasutatavate erinevate kupongide kontseptsioon. Mõned neist on tõesti kasulikud, kuna need aitavad teil saada häid pakkumisi ja allahindlusi isegi tõeliselt kvaliteetsetele toodetele. Leidke kupongifirma, mis tegutseb teie geograafilises piirkonnas, ja ostke nutikalt veebist.

Mängi erinevaid mänge

Kui näiteks vihmasel päeval hakkab igav, võib olla hea mõte mängida internetis erinevaid mänge. Internetimaailm on täis erinevaid online mänge, rakendusi ja õppemänge. Näiteks võite leida palju mälu parandavaid mänge, näiteks Sudoku või ristsõna, või nautida online-kasiinot. Samuti saate kasiinosid nautida ilma oma rahaga riskimata, mängides demomänge.

Erinevate aju arendavate mängude hulka kuuluvad Smart Head, erinevad probleemide lahendamise mängud, viktoriinid ja isegi ülipopulaarne Candy Crush, kus peate lihtsalt leidma õigeid kombinatsioone.

Vaata huvitavaid dokumentaale

Miks mitte uurida, milline on täiesti teistsuguse inimese elu? Või õppige ümbritseva maailma kohta midagi uut! Youtube’is, Netflixis ja muudes teenustes, nagu Planet Earth ja TEDTalk, on palju suurepäraseid dokumentaalfilme. Keeleoskus ei muutu takistuseks isegi YouTube’is, kus saate tänapäeval subtiitrid sisse lülitada. Dokumentaalfilme võib leida seinast seina temaatikaga, nii et leiate kindlasti midagi, mis teie huvi äratab ja teid lõbustab.

Osale vabatahtlikus töös või heategevuses

Võtke osa mis tahes heas asjas, mis teile meeldib, olgu selleks siis vähiuuringute rahastamine või esmaabivahendite kohaletoimetamine loodusõnnetusi kogenud piirkondadesse. Need organisatsioonid on peaaegu alati alarahastatud ning lihtsa Google’i otsingu abil leiate kogu teabe selle kohta, kuidas saate aidata.

Kokkuvõte

See oli vaid väike nimekiri paljudest suurepärastest asjadest, mida saate internetis teha. Loodetavasti on see andnud teile palju teemasid, mille üle mõelda, kuidas oma vaba aega veedate, ning inspireerinud teid nautima internetis palju enamat kui lihtsalt kassivideote vaatamist, Facebookis scrollimist jms.