fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Pexels.com

Kas sina kuritarvitad ka C-vitamiini?

Kõik nahahooldushuvilised on kindlasti juba teadlikud C-vitamiini eelistest. Tõhus antioksüdant võitleb naha kahjustuste vastu ja hoiab seega ära enneaegse vananemise tunnused.

“See oli üks internetis kõige nõutumaid koostisosi aastal 2020 ja pole raske mõista, miks,” räägib dermatoloog Aikaterini Charakida ajakirjas Cosmopolitan.

C-vitamiini kasutamisel kosmeetikas on aga oma väljakutsed. Puhas C-vitamiin võib olla väga ebastabiilne ja kaotab kergesti oma efektiivsuse. C-vitamiini sisaldavate toodetele raha kulutamine on täiesti mõttetu, kui tootega käitutakse valesti.

Halvasti pakendatud tooted

C-vitamiini sisaldava toote kvaliteeti saab hinnata pakendi põhjal. C-vitamiin hakkab valguse ja õhu käes lagunema, muutes selle vähem efektiivseks. Korralik pakendamine hoiab ära jõudluse kadumise.

– Näiteks aitab tume pudel ja õhukindel pakk, soovitab üldarsti konsultant ja CeraVeni ekspert dr Ifeoma Ejikeme.

Dr Charakida soovitab valida ka üks kord päevas toodet, mis vähendab C-vitamiini kokkupuudet õhuga.

Koostisosade loetelu võib avaldada ka kasulikku teavet toote tõhususe kohta. Mõned C-vitamiini vormid on stabiilsemad kui teised. Paula’s Choice asutaja Paula Begouni sõnul on askorbiinhape praegu kõige uuritum ja stabiilsem C-vitamiini vorm, mida kosmeetikas kasutatakse.

Foto: pexels.com

Vale hoiustamine kodus

Nagu öeldud, aitab õige pakend kaitsta teie C-vitamiini lagunemise eest. Kuid toote õige ladustamine on sama oluline. Dr Ejikeme soovitab toodet alati kaitsta kuumuse ja otsese päikesevalguse eest. Kui aknalauale pandud kosmeetikapurgid võivad ilusad välja näha, muudab päike tooted kiiresti kasutuks.

Lisaks tuleks tähelepanu pöörata toodete kasutuseale. Paar aastat tagasi avatud purgid võib ilmselt julgelt prügikasti visata.

– Paljudele tuleb üllatusena, et mõned tooted kestavad vaid kuus nädalat. C-vitamiini sisaldava toote ostmisel pöörake pudel tagurpidi. Altpoolt on näha, kui kaua toode on kasutuskõlblik, soovitab dr Ejikeme.

Rutiinist libisemine

Nagu nahahoolduses üldiselt, on C-vitamiini kasutamisel järjepidevus kõige aluseks. Kui toode unustatakse nädalate kaupa riiulile, on mõttetu oodata nähtavaid tulemusi.

C-vitamiini võime nahka kaitsta on piiratud. Seetõttu on selle antioksüdatiivse toime säilitamiseks vajalik igapäevane kasutamine.

– Regulaarne kasutamine muudab naha terve, värske ja säravaks, meenutab nahahooldustoodete poolest tuntud dr Barbara Sturm.

Allikas: Cosmopolitan