fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Annetuse üleandmine Niguliste muuseumis. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Niguliste muuseumis anti üle annetus erivajadustega Tallinna Heleni Kooli lastele

29. jaanuaril andis Niguliste muuseum Tallinna Heleni Koolile üle jõuluperioodil aset leidnud heategevusprojekti käigus kogutud annetuse. Jõulude eel algatatud projekti eesmärgiks oli juba mitmendat aastat koguda raha Eesti Kunstimuuseumi kauaaegse koostööpartneri Tallinna Heleni Kooli laste õpitegevuste toetuseks.

Talvekuudel oli Niguliste muuseumi külastajatel võimalus anda oma panus Tallinna Heleni Kooli laste heaks. Samuti toetasid projekti kaudu lapsi Eesti Kunstimuuseumi töötajad. Eraldi annetuse tegi Dortmundi Ülikooli professor dr Barbara Welzel, kes on Niguliste muuseumi pikaajaline koostööpartner ning Niguliste muuseumi kuraatori Kerttu Palginõmme hiljuti kaitstud doktoritöö juhendaja.

„Tallinna Heleni Koolis õppivatel erivajadusega lastel on olnud aastaid võimalus külastada Eesti Kunstimuuseumi filiaalide – Kumu kunstimuuseumi, Kadrioru kunstimuuseumi, Adamson-Ericu muuseumi ja Niguliste muuseumi näitusi ja võtta osa haridusprogrammidest. Tänu Heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti Kunstimuuseumi koostööle on Tallinna Heleni Kooli õpilastele muuseumitunnis osalemine „Aitan lapsi kunsti juurde“ projekti raames tasuta,“ ütles Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme.

„Eesti Kunstimuuseum on võtnud sihiks arendada ligipääsetavust, et kunst ja näitused oleksid igal ajal kättesaadavad kõigile siht- ja vanusegruppidele, sealhulgas erivajadustega inimestele. Niguliste muuseumil on hea meel, et Tallinna Heleni Kooli lapsed on saanud juba aastaid osa Eesti Kunstimuuseumi pakutavast ning et oleme saanud tutvustada meie muuseumi unikaalset kunstikogu. On suur rõõm, et muuseum saab anda oma väikese panuse nende toredate koolilaste õpitegevuse toetuseks ning see koostöö kindlasti ka jätkub,“ kommenteeris annetuse üleandmist Niguliste muuseumi direktor Tarmo Saaret.