fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Speedway hooaeg jätkus Soomes

Möödunud nädalavahetusel jätkus eestlaste hooaeg Soomes toimunud kahe Balti Speedway Liiga osavõistlusega Haapajärvil ning Varkaus’is.
500cc klassis meeskondlikus võistluses osalesid Oskar Kelt, Aadam Seermaa ja Gert Heinvee.

Haapajärvil 01.augustil toimunud pingelises võistluses tuli võitjaks Soome võistkond VRT Ankkurit, kuhu kuulusid kogemustega sõitjad Jesse Mustonen ja Nicce Säyriö. Eestlased võitlesid iga punkti nimel ning saavutasid tubli viienda koha, kogudes 8 punkti.
125cc klassis osalesid sarja hetke liider Frido Ving Viidas, kolmandat kohta hoidev Silvar Avi ning Carlos Saabas. Eelsõitude lõpuks oli sarja esikolmikul (lisaks Fridole ja Silvarile Otto Raak Soomest) kõigil võrdne arv punkte. Otse finaali pääses tulemustega Otto. Silvari ning Frido vahel tõmmati loosi, kes pääseb otse finaal, kes nn Last Chance’i. Seekord oli Fridol rohkem õnne ning tema pääses otse finaali. Sellele vaatamata ei jätnud Silvar poolfinaalis midagi juhuse hooleks ning pääses poolfinaali võitjana Finaali. Finaalsõit oli pingeline. Seekord tuli võitjana välja Soome poiss Otto Raak, Frido teine, Läti poiss Damirs Filimonovs kolmas ning Silvar neljas. Carlos kogus kuhjaga kogemusi ja lõpetas 7.kohal.

02.augustil jätkus Balti Speedway Liiga kolmanda etapiga Varkaus’is. 500cc klassis olid Eesti poisid saanud uue hingamise ning võitlesid neljanda koha ning pääsu eest finaali kuni viimase sõiduni Läti Daugavpilsi Jauniba 1 võistkonnaga. Ka sellelt võistluselt 5. koht, aga iga korraga poiste kiirus kasvab. Ka selle etapi võitis VRT Ankkurit võistkond.
125cc klassis näitas terve võistluse kestel head kiirust Silvar Avi, kogudes eelsõitudes 12 võimalikust punktist 11, millega tagas pääsu otse finaali. Teise sõitjana pääses otse finaali taaskord Soome poiss Otto Raak. Fridol eelsõitudes kuigi hästi ei läinud, sest võistlusratta mootor otsustas puruneda ning ta pidi sõitma oma varurattaga. Õnneks pääses poolfinaali ning sealt ka finaali. Carlose sõit tuli juba palju paremini. Carlos tegi viimases eelsõidus oma parimat sõitu ning oli juba teisena finišeerimas, aga kõikide fännide õnnetuseks kaldus viimasest kurvist väljudes liialt paremale vastu raja piiret ning kukkus 10 meetrit enne finišijoont. Kukkumine oli päris kole ja raske, aga speedway sõitjale kohaselt tõusis ise püsti ning osales ka poolfinaal sõidus.
Finaalis olid taaskord sarja esikolmik. Otto, Silvar ja Frido, lisaks neile Soome ainukene tütarlapsest speedway sõitja Nella Änkiläinen ja Lätist Damirs Filimonovs. Taaskord oli finaal sõit väga pingeline ning oli võimatu ennustada võitjat. Kohe stardist läks juhtima Silvar, Frido teisel kohal ning Otto kolmandal. Teisel ringil õnnestus Fridol mööduda Silvarist (isa Ken suutis finaaliks võistlusratta korda saada tänu Carlose tiimile) ning minna võistlust juhtima. Finišeeritigi selles järjestuses – Frido esimene, Silvar teine ja Otto kolmas.

Järgmine Balti Speedway Liiga etapp toimub 05. septembril Riias Biķernieku rajal.