fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Aasta loom 2020 avaõhtu “Nahkhiired”

Veelendlane. Autor: Rauno Kalda

2020. aasta loomaks on kuulutatud nahkhiir. Neid väikeseid öise eluviisiga lendavaid imetajaid on Eestis registreeritud 14 liiki, mis on enam kui viiendik meie imetajaliikidest. Nahkhiire-aastal pööratakse tähelepanu kõikidele Eestist leitud nahkhiireliikidele. Umbes pooled meie nahkhiireliikidest lendavad talveks lõuna poole, ülejäänud aga otsivad talve üleelamiseks talvituspaigad. Praegusel külmal ajal on meile jäänud 8 liiki nahkhiiri. Talveks Eestisse jäänud nahkhiired viibivad tardunes enamasti inimkätega rajatud koobastes ja keldrites.

Aasta loom 2020 avaõhtu “Nahkhiired” toimub 30. jaanuaril kell 18.00 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses. Avasündmusel kuuleme lähemalt meie käsitiivaliste elust Eestis ning saame ka teada, milliseid ettevõtmisi aasta jooksul on oodata: loodusgiidide koolitused, matkad, näitused ning traditsiooniline koolilaste luulevõistlus. Pakutakse küpsist ja teed-kohvi. Üritusel osalemine on TASUTA! Palume teil eelregistreerida SIINKõik on oodatud!

KAVA:

Avasõnad: Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran ja  Helen Arusoo (MTÜ Aasta loom)

Ettekanded:

  • Kuidas kuulata ja leida nahkhiiri? Oliver Kalda (Eesti Terioloogia Selts) ja Rauno Kalda (Eesti Terioloogia Selts)
  • Seljasirutuspaus kohvi-tee ja küpsistega.
  • Eesti nahkhiired. Kuidas neil läheb? Lauri Lutsar  (Eesti Terioloogia Selts)
  • Mida saame teha nahkhiirte aitamiseks? Lauri Klein, EstBatLIFE-i projektijuht

Aasta looma avaõhtu toimub koostöös Tallinna Loomaaia, Tallinna Loomaaia Sõprade SeltsiEestimaa Looduse FondiEesti Terioloogia Seltsi ja MTÜ Aasta Loomaga.