fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

2023. aasta tõusvad juuksetrendid

Kui 2022. aasta trendid olid lühikesed juuksed ja stiilikatsetused, mille peale me varem poleks mõelnud, siis millised on 2023. aasta suurimad juuksetrendid? Ka uuel aastal läheneme samamoodi mänguliselt oma juustele, proovides uusi lõikeid, värve, stiilinippe, valemeid ja aksessuaare, et end mõnevõrra uuesti leiutada. Vogue räägib inspiratsiooni vaimus maailma tippjuuksuritega, et saada teada, milliseid juuksetrende nad 2023. aastal ennustavad.

Libe ja kunstiline

Kunstilisus on tagasi ja juuksuritel on taas voolamas loomingulised mahlad. “Pikalt on olnud fookus ainult juukselõikusele, kuid me hakkame jälle naasma stiilide juurde,” ütleb Luke Hersheson. “Nüüd on küsimus rohkem selles, kuidas sa kannad oma juukseid, ilma et soeng tunduks liiga vanamoodne… mistõttu on väga libedad ja geelistatud soengud praegu suureks trendiks.” Olgu need lipsud pealael, balletikrunnid ja nägu tõstvad hobusesabad või geelistatud lokid.

Peanaha hooldus

See ei pruugi olla kõige põnevam trend, kuid peanaha eest hoolitsemine on tervete juuste lahutamatu osa. “Peanaha tervise tähtsus on muutumas,” ütleb Jen Atkin, kelle äsja turule tulnud Ouai kõõmavastane šampoon sisaldab salitsüülhapet, et vähendada ketendust ja leevendada põletikku. “Peanaha hooldus on läikivate ja tervete juuste saavutamiseks hädavajalik.”

Bob

Bob on endiselt väga moes ja Syd Hayes ennustab, et terav bob on 2023. aastal üks populaarsemaid. “See on äärmiselt klassikaline Vidal Sassooni bob,” ütleb Hayes. “Terav kuju, mis on silmatorkav – vähem kihte ja rohkem sirgeid jooni ning nurki.” See on jõulise soengu kehastus. Tema nõuanne ideaalse silueti loomiseks on juuste sirgendamine.

Luksuslikud pikad juuksed

Kas tänu juuksepikendustele või heale juuksekasvule muutuvad juuksed iga päevaga pikemaks. Erinevus seisneb selles, et Hershesoni sõnul liigume selle asemel, et jätta juuksed õhu käes kuivama, et tekitada loomulik stiil (tasub märkida, et sellel on siiski oma koht paljudes meie rutiinides), sinna suunas, kus võimust võtab föönisoeng või kohevad lained, kuid mis iganes see ka poleks, on see vastand paarile viimasele aastale, mil meie kinnisidee lühikeste soengutega jättis meile vähem ruumi katsetamiseks.

Küljelahk

“Ma eelistan kesklahku, kuid tundub, et on hea aeg pöörata lahk sügavalt küljele,” ütleb George Northwood. “See muudab asjad järsku värskeks ja uueks, eriti bobi puhul.” Ta mainib Emma Corrinit filmis “Lady Chatterley armuke”. Juuksed muutusid “sügavast, külgsuunas eraldatud marcelleeritud soengust väga tekstureeritud, tegemata bobiks, millel oli sama lahk”. Tema sõnul töötasid mõlemad väljanägemised oma peente omadustega ja rõhutasid, kuidas bob saab väikese näpunäidetega elegantsest sensuaalseks muutuda. Teine hea näide külgmisest lahust on Alexa Chung, kelle uusim välimus sisaldab mitmeid külgmisi eraldusjooni; ta lisab täiendavaks pimestamiseks kaunistatud barrette.

“Märg” soeng

“Üliläikivad ja märja välimusega juuksed on 2023. aasta trend, mis on mõeldud kõikjale,” ütleb Northwood, kes lõi sel aastal Cannes’i filmifestivalil Alicia Vikanderile särava märja ilme. “Chanel ja Saint Laurent näitasid podiumil meile, kuidas kanda seda stiili mis tahes pikkuses, olgu see siis keskelt eraldatud, sügava küljeosaga, allapoole või tekstuuriga.” Suurepärane viis päevase soengu muutmiseks õhtuseks, see sobib ka igat tüüpi juustele.

Skulptuursed punutised

“Me näeme rohkem punutud stiile, mis on kujundatud nii, et need näeksid välja nagu skulptuurid,” paljastab Mensah. Otsi inspiratsiooni sellistelt kuulsustelt nagu Gabrielle Union, kes tegi hiljuti Strange Worldi esilinastusel skulptuurse lillekujulise punutise, või Yara Shahidi ja Lupita Nyong’o, kes katsetavad regulaarselt punasel vaibal kõrguvate punutistega.

70ndate tukk

Hershesoni sõnul ei lähe see tõesti kuhugi, see on salongis üks nõutumaid stiile. “Sellel on siiski nüansse – see võib olla Stevie Nicksi stiilis ja tõesti selge tukk või natuke rohkem välja kasvanud. Mõlemal juhul on see lahedate tüdrukute juuste kehastus,” ütleb ta. See on väga mitmekülgne, sest saad muuta tuka stiili: föönita, et see oleks ülimalt kohev, või kanna seda veidi sasituna.

Mullet

Lõhestunud mullet tegi sel aastal tagasituleku ja Larry Kingi salongis lõi juuksur Lilli Bridger Mia Regani trendi Noughtiesi. “See meenutab tõesti lühikest stiili, mida Paris Hilton sel ajal kandis,” ütleb ta. “See hõlmab neid sädelevaid juukseotsi, mis olid tollal võtmetähtsusega – see on stiil, mis on 2023. aastal populaarne.”

Allikas: Vogue