fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Instagram / findthejoy

Instagram / findthejoy

See on 2022. aasta ametlik trendivärv

2021. aasta on ametlikult lõppenud ja on aeg keskenduda uuele aastale. Pärast pikka pandeemiaaastat ootavad paljud rõõmsamaid ja muretumaid aegu. Optimism peegeldub ka värvitrende ennustava Pantone’i nägemustes. 2022. aasta ametlik Pantone’i aasta värv on hele PANTONE 17-3938, rohkem tuntud kui Very Peri. Kui see veel midagi ei ütle, kirjeldab Pantone järgmise aasta suurimat trendivärvi kui “dünaamilist talvesinist, millel on särtsakas lilla alatoon”. Võhiku jaoks tähendab see kõik laias laastus lillat.

“Ühendades sinise lojaalsuse ja stabiilsuse, punase energia ja põnevusega, on see kõige rõõmsam ja soojem sinise varjundi ja uudsustundega võimestav segu,” ütleb Pantone pressiteates.

2021. aastal valis Pantone välja koguni kaks värvi võitjateks, kuid see on esimene kord kogu kontseptsiooni ajaloos, kui asutus lõi praeguse maailmapildi peegeldamiseks täiesti uue värvi. Ettevõtte sõnul on värv saanud inspiratsiooni videomängudest, metaverssist ning virtuaalsete valuutade ja NFT populaarsuse kasvust. Värv kipub peegeldama tänapäevase argi- ja digimaailma põimumist.

“Ühiskond tunnistab jätkuvalt, et värvid on kriitiline suhtlusvorm, väljendusvahend ja viis ideede ja tunnete mõjutamiseks ning sidemete kogemise viis. Selle uue punase-violetse sinise varjundi keerukus tõstab esile meie ees seisvaid üha laienevaid võimalusi,” selgitab Pantone’i värviinstituudi asepresident Laurie Pressman.

Peale kohtumist on peaaegu kindel, et Very Peri ja tema lähisugulased on tuleval aastal ilu- ja moemaailmas tugevalt kohal. Pantone’i sõnul sobib värv suurepäraselt “isikliku leidlikkuse ja julge kujutlusvõime” väljendamiseks. Rõõmsameelne värvitrend jätkub Y2K esteetika kiiluvees, tuues muidu süngetel aegadel moodi mängulisust ja rõõmu.

Pantone ennustab, et värvi ei nähta mitte ainult riietuse, vaid ka küünte, juuste ja silmameigi väljendusvärvina.

“Very Peri esitleb rõõmsat, rõõmsameelset suhtumist ja dünaamilist kohalolekut, mis julgustab julget loovust ja kujutlusvõimet,” ütleb Pantone’i värviinstituudi tegevdirektor Leatrice Eiseman.

Allikas: VogueInstagram