fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Loomaaia kotkaste kaitse päev kutsub maailma vaatama läbi kullipilgu

Foto: Inari Leiman

Laupäeval, 11. jaanuaril algusega kell 11 tähistatakse loomaaia kullimäel kotkaste kaitse päeva, et juhtida tähelepanu nende majesteetlike röövlindude ohustatud olukorrale looduses. Päevakangelasteks on kullimäel elavad 11 kotkaliiki. Ekskursiooni käigus kuuleme palju huvitavat nende aukartust äratavate lindude elust ja näeme kotkaste toitmist. Toimub ka põnev võistlus, milles osalejad saavad testida oma teravat nägemist, pannes end proovile kotkana saaklooma leidmises. 

Programm eesti ja vene keeles:

  • Eestikeelne rühm:
    kell 11.00 esitleme kotkaste toitmist
    kell 11.30 kõneleme kotkaste elust-olust ning uudistame kotkamune ja -sulgi
  • Venekeelne rühm:
    kell 11.00 kõneleme kotkaste elust-olust ning uudistame kotkamune ja -sulgi
    kell 11.30 esitleme kotkaste toitmist

Lisaks lõbus võistlus „Kotkasilm!“ kullimäega piirnevas Veskimetsas: tule ja testi oma teravat nägemist ning pane end proovile kotkana saaklooma leidmises.

Kotkapäevale tulles soovitame riietuda soojalt ja ilmakindlalt! Kullimäele jõuab kõige kiiremini sisenedes loomaaeda põhjaväravast (Paldiski mnt. 145), koguneme kotkakaamerate juures. Üritusel osalemine on talviselt soodsa loomaaia piletihinna sees (3/5€). 

Lisainfo loomaaia kodulehel.