fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Muuda oma kodu asjatundlike nõuannetega mugavamaks

Pandeemia aeg on piiranud meie elusid ja ka kiire veebruarikuu pole inspireerinud meid kodust lahkuma. Praegusel ajal on eriti oluline, et sinu kodu oleks mugav. Muidugi on kodu palju enamat kui lihtsalt sisekujundus, kuid hubane atmosfäär on üles ehitatud üsna lihtsatele sisekujundusnippidele. Valgustid ja tekstiilid mõjutavad tohutult seda, millist energiat ruum õhkub. Stylist palus sisekujundajal Sylvia Jamesil rääkida, kuidas väikeste muudatustega kodus soojust võluda.

Ära unusta lõhnu

Ära unusta kaunistamisel kasutada kõiki oma meeli. Paljude jaoks tuleneb hubasus lõhnadest, seega hellita oma haistmismeelt lõhnaküünalde, difuuseritega ja toalõhnadega. Vali lõhn, millest õhkub soojust, näiteks kaneeli, seedri või okaspuu lõhn.

“Kaunista oma elutuba rikkalikke lõhnadega, mis loovad hubase atmosfääri,” annab James nõu.

Värskenda oma kodu värvilahendust

Tõenäoliselt teadsid, et värvid mõjutavad sinu meeleolu. Seda tasub silmas pidada ka kaunistamisel, kuna värvi ja mööbli värvilahendus muudavad kogu kodu ilmet. Kevad ja suvi inspireerivad lisama interjööri erksaid värve ja julgeid mustreid, talvel pääseb külma eest soojade maalähedaste toonidega.

“Punakad ja oranžid toonid loovad tuppa sooja kuma,” meenutab James.

Vali meeleoluvalgustus

Valgustus on keset talvist pimedust A ja O. Siiski tasub meeles pidada, et kõik lambid pole nikerdatud samast puidust. Valgustus loob ruumi atmosfääri.

“Mine üle soojemates toonides lampidele ning paiguta elutuppa põranda- ja laualambid. Kui sul on kamin, tee see külmadeks õhtuteks peamiseks valgusallikaks,” soovitab James.

Rohkem mugavust talvel

Tekstiilid on suurepärane viis ruumi soojuse ja mugavuse lisamiseks. Erinevad tekid ja dekoratiivpadjad on lihtne ja kiire viis interjööri värskendamiseks.

“Nad on suurepärane võimalus hoida oma elutuba aastaaegade muutudes ajakohasena,” soovitab James.

Too rotang siseruumidesse

Rotang ei tähenda ainult aiamööblit. Jamesi sõnul toob punutud looduslik materjal interjööri soojust ja hubasust.

“Elutoas mugavust tõstva elemendina saab rotangi kasutada mööblis, valgustites või lauakaunistustes,” selgitab ta.

Soojenda ruum vaibaga

Mis võiks olla imelisem, kui kasta oma paljad varbad plüüsist vaipa. Vaibad toovad mugavust igasse ruumi. Vali pehme materjal ja soojad värvid, et muuta oma tuba hubaseks.

Rohkem taimi

Potitaimed ja värsked lilled toovad igasse ruumi värskust ja elujõudu. Need toovad looduse sisse ja aitavad rahustada stressis meelt. Kuid vali taimed kindlasti selle järgi, kui raske on sul nendega majandada.

Ära unusta peegleid

Peeglid on oluline lisand, eriti väikestes ruumides, kuna need muudavad ruumi avaramaks. Huvitava tulemuse saavutamiseks saab samas ruumis kombineerida ka erinevaid erineva suurusega peegleid.

Allikas: Stylist