fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Eesti Kunstimuuseum kutsub juubeli puhul lapsi ja kooliõpilasi tasuta muuseumi

Noored muuseumit külastamas. 2018. Foto: Yulia Bogacheva

Eesti Kunstimuuseum pakub juubelinädala raames 11.–17. novembril kõigile koolilastele võimalust tasuta muuseume külastada. Lapsed pääsevad õpilaspileti alusel tasuta kõigisse Eesti Kunstimuuseumi filiaalidesse: Kumu ja Kadrioru kunstimuuseumisse ning Mikkeli, Niguliste ja Adamson-Ericu muuseumisse.

Terve nädala vältab eriprogramm Pärnu maanteel asuvas Disaini- ja Arhitektuurigaleriis, kus on avatud muuseumipood ja kohvik ning tutvustatakse 2020. aasta näitusi. Kolmapäeval, 13. novembril korraldab Eesti Kunstimuuseum ka heategevusliku oksjoni muuseumi haridustegevuste toetuseks. Oksjonit juhivad Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme ja tuntud teleajakirjanik Hannes Hermaküla.

Kolmapäeval keskendutakse Pärnu maantee galeriis haridustegevustele: tutvustatakse kiusamisvaba kooli põhimõtetega seotud erilise muuseumitunni formaati ning lastele ja koolinoortele suunatud tegevusi. Galeriis on huvilistele avatud tegevuslaud, kus saab arendada oma loomingulisust ja mängida kunstimemo.

Eesti Kunstimuuseumi haridusvaldkonna arendusjuhi Signe Siimu sõnul on haridustegevus muuseumitöö üks prioriteet. Tänu sellele jõuab igas vanuses lasteni teadmine, et kunstimuuseum pakub kooliprogrammile põnevat täiendust ja siin on võimalik kunsti paremini mõistma hakata. Tutvudes erinevate mõttemaailmadega ning õppides tundma nii klassikalise maalikunsti meistreid kui kaasaja installatsioonikunstnikke, areneb ka iga õpilase loomingulisus. „Meie viie filiaali eripalgelised püsiekspositsioonid ja vahetuvad näitused üllatavad igal külastusel, sest kunsti varasalv on lõputu ning me pakume põnevaid sissepõikeid nii hinnatud eesti kui välismaiste kunstnike loomingusse. Miks mitte võtta juubelinädalal plaani iga päeva paar tundi mõnes meie filiaalis veeta!”

Eesti Kunstimuuseum on riigi mainekaim ja suurim kunstimuuseum, mille tähendus ning roll kohalikul kultuuriväljal ja ajaloos on märkimisväärne, ulatudes läbi kümnendite ja poliitiliste režiimide. Tänane Eesti Kunstimuuseum on rahvusvaheliselt tunnustatud kultuuriasutus tipptasemel näituste, teadustöö, mitmekesise haridus- ja publikuprogrammi ning kirjastustegevusega, mis tutvustab Eesti kunsti ka mujal maailmas. Eesti Kunstimuuseumi kogudes on hoiul arvukalt väärtuslikke teoseid, kokku üle 65 000, nii Eesti kui maailma kunstipärandist keskajast tänapäevani. Juubelinädal on osa käesoleval aastal väldanud juubeliprogrammist.

Muuseumipood, kohvik ja tegevuslaud on südalinnas avatud esmaspäevast laupäevani kell 12–19, pühapäeval kell 10–12.

Eesti Kunstimuuseumi juubelinädala külastusi õpilastele toetab programm „Aitan lapsi kunsti juurde” ning oksjonit Telia Eesti.

Lisainfot Eesti Kunstimuuseumi juubelinädala kohta leiate siit ning kogu juubeliprogrammi kohta siit.