fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Budapest

Riigikogu esimees alustab ametlikku visiiti Ungarisse

Riigikogu esimees Henn Põlluaas viibib Ungari parlamendi esimehe kutsel sel nädalal visiidil Budapestis. Visiidi eesmärk on edendada kahepoolseid suhteid ja saada ülevaade viimastest arengutest Ungaris.

„Eestlasi ja ungarlasi ühendab hõimusugulus ning peame ühtmoodi tähtsaks soome-ugri rahvaste identiteedi hoidmist,“ ütles Põlluaas. Ta lisas, et tuleval suvel toimub soome-ugri rahvaste kongress Tartus ja sinna on kutsutud ka Ungari president. Põlluaas rõhutas, et riikide hea koostöö märk on ka aasta eest toimunud saatkondade vastastikku taasavamine Tallinnas ja Budapestis.

Täna külastab Riigikogu esimees delegatsiooniga Eesti suursaatkonda. Homme kohtub Põlluaas Ungari parlamendi esimehe László Kövéri ja parlamendi Ungari–Eesti sõprusrühma juhataja Attila Tilkiga. Reedel külastab delegatsioon kultuuri- ja hariduskoostööd vedavat Eesti Instituuti ning toimuvad kohtumised Ungari president János Áderi ja välisminister Péter Szijjártóga.

Riigikogu esimeest saadavad visiidil väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa ja riigikaitsekomisjoni liige Madis Milling.