fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Allikas: Netflix Life

Allikas: Netflix Life

Kas raha on võimas relv?

Untold: Crimes & Penalties on 2021. aasta Ameerika biograafiline dokumentaalfilm, mis räägib nüüdseks kadunud United Hockey League’i (UHL) jäähokimeeskonnast Danbury Trashersist, mille ostis James Galante, maffiaga seotud prügikuningas ja Genovese kuritegeliku perekonna kaaslane. Galante kinkis meeskonna oma 17-aastasele pojale A. J-le ning tegi temast meeskonna presidendi ja peadirektori.

Juba kirjeldus paneb mõtted tööle kuidas ja mis edasi võib juhtuda ja enne filmi vaatamist ei oska tegelikult aimatagi, millega saaga lõppeb.

Panna 17-aastane poiss juhtima tervet tiimi tundub nagu väga halb plaan olevat, kuid kohe filmi alguses näeb vaataja ära, et James Galantel ja tema pojal A. J-l on väga tugev side ning siis võib-olla ei olegi nii absurdne, et see maffiaga tihedalt seotud “prügikuningas” enda pojale hokitiimi ostis. See oli üks tema viisidest näidata, kui palju ta oma poega armastab ning kuna poeg ei saanud rohkem vigastuse tõttu jäähokiga tegeleda, otsustas isa teda niipidi selle spordialaga siduda.

Paralleelselt hokitiimi ülesehitamisega näeb vaataja ka seda, kuidas FBI üritab Galantet ja tema kaasosalisi vahele võtta. Seda kas see neil õnnestub või mitte, tasub vaadata juba filmist järgi.

Film annab aimu tiimi põhimängijatest, kellest nii mõnigi paneb lihtsalt pead vangutama. Tiim koosneb väga huvitavatest ja ka edukatest karakteritest, kes on toodud Danburysse mängima tänu suurele rahahunnikule. Mis tekitab küsimuse, kas raha eest saab tõesti kõike osta?

Isa ja poeg viisid asja täiesti teisele tasemele, tehes tiimist jõhkardite meeskonna, kes kaklesid igal võimalikul hetkel igas mängus. See oligi nende plaan.

See tekitas neile muidugi ka probleeme, kuid nii uskumatu kui see ka poleks – nad saavutasid publiku poolehoiu ning loo lõpus oli neil suur fännidearmee, kes veel aastaid hiljem meenutas tiimi ja nende mänge.

Kogu filmi mitte ümberjutustada soovides, soovitan vaadata seda mitte ainult hokifännidel, vaid ka tavalisel filmihuvilisel. Dokumentaal paneb mõtlema nii mõnelegi aspektile elus.

Kas alguses näiv negatiivne asi, võib hilisemas elus viia tegelikult positiivsele teele?

Kas raha eest saab osta kõike?

Kui mõjutatavad on tegelikult inimesed ning kui tähtis on elus roll lojaalsusel?

Kas maailmas valitseb õiglus?

Kas vägivallal on kunagi õigustus ning kas silm silma vastu on lubatud?

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=GrJ3ntd1FCU