fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Ahvipäev rikastab loomaaia primaatide toimetusi erinevate kingitustega

Foto: Inari Leiman

Laupäeval, 14. detsembril tähistab Tallinna loomaaed üleilmset ahvipäeva. Ahvipäeval jagatakse loomaaia primaatidele Loomaaia Noorteklubi meisterdatud kingitusi ja keskkonnarikastusvahendeid ning räägitakse põnevaid lugusid nende väga oluliste, kuid paraku ka hävimisohus liikide kohta. 

“Vihmamets on primaatide elu alus ja selle hävimisega kaasneb ahvipopulatsioonide langus. Näiteks on pintšetamariinid kaotanud 95% oma kunagisest levilast ja nüüdseks on see liik kriitiliselt ohustatud. Õnneks panustavad loomaaiad mitme primaadiliigi alalhoidu ja ka Tallinna loomaaia pintšetamariinide perre sündis hiljuti kaks pojakest. Kuigi praegu on meie tamariinide tähelepanu peamiselt järglaste kasvatamisel, tahavad ka nemad natuke vaheldust ja läbi keskkonnarikastamise seda neile pakumegi.” kommenteerib ahvipäeva eel Loomaaia Noorteklubi eestvedaja Karmel Ritson.

Ahvipäeva kava:

  • 11.00 jaapani makaagid jaapani makaakide aediku juures
  • 11.30 pintše- ja kuningtamariinid väikeses troopikamajas
  • 12.00 šimpansid ja kääbusmarmosetid suures troopikamajas
  • 13.00 valgetups-marmosetid keskkonnahariduskeskuses

Külastajad saavad soovi korral tuua ahvidele kingituseks pähkleid ja kuivatatud ilma suhkruta puuvilju. Kingituskastid asuvad kassade juures. 

Üritusel osalemine on talviselt soodsa loomaaia piletiga 3/5€.