fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto on illustratiivne.

Politsei kasutas neid noaga ähvardanud mehe suhtes taserit

Foto on illustratiivse tähendusega

Politsei kasutas Raplas taserit 47-aastase mehe suhtes, kes ähvardas sündmusele reageerinud politseinikke. 

Rapla politsei sai 20. oktoobril teate alkoholi tarvitanud agressiivsest mehest, kes ähvardas oma lähedasi ja oli varem samal päeval endise elukaaslase tahte vastaselt sisenenud tema elukohta. Kuna oli alust arvata, et mees võib ähvarduse ellu viia, sisenesid teatele reageerinud politseinikud korterisse, kus mees viibis.

Rapla patrulltalituse juht Margus Kaldma ütles, et mees ei allunud politsei korraldustele ning tal oli käes ka nuga. „Kui olime korteriukse avanud, andsime mehele mitu korda korralduse nuga maha panna, kuid seda ta ei teinud ning kinnipidamisel osutas politseinikele vastupanu.“

Kaldma lisas, et noa maha panemise asemel ähvardas 47-aastane mees sellega politseinikke. „Kuna mees kujutas ohtu nii endale kui ka politseile, kasutasid politseinikud mehe suhtes taserit,“ sõnas Kaldma. „Mees taastus elektrišokist üsna kiiresti ja ta toimetati jaoskonda, kus kiirabi ta üle vaatas.“

Lääne Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ülle Saare sõnul esitati mehele kahtlustus valdaja tahte vastaselt eluruumi sissetungimises, oma lähedasi tapmisega ähvardamises ja võimuesindaja vastu vägivalla kasutamises. „Varasemalt on mees nii kriminaal- kui ka väärteokorras karistatud. Tänaseks selgunud, et kahtlustatav ei suuda vabaduses käituda õiguskuulekalt – ta ei ole asunud paranemise teele, vaid jätkab uute kuritegude toimepanemist. Tema kuritegude toimepanemine on otseselt seotud alkoholi kuritarvitamisega,“ selgitas vanemprokurör Saar.

Kõiki asjaolusid arvestades taotles prokuratuur 22. oktoobril kohtult mehe vahistamist. Pärnu Maakohus nõustus prokuratuuri põhjendustega ning võttis kahtlustatava kuni kaheks kuuks vahi alla.