fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Raplamaal hukkus raskes liiklusõnnetuses 43-aastane mees

Öösel vastu tänast Raplamaal Lestima külas aset leidnud veoki ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus 43-aastane mees.

Politsei sai öösel vastu tänast, kella 1.30 paiku teate, et Raplamaal Lestima külas, Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 48. kilomeetril, juhtus raske liiklusõnnetus, kui esialgseil andmeil põrkas suurel kiirusel Pärnu poole liikunud ja eesolevast autost möödasõitu teinud sõiduauto Ford kokku talle vastassuunas vastu liikunud veoautoga DAF, mis suundus Tallinna poole. Fordi juht hukkus kokkupõrkes.

Mõlemad autod süttisid kokkupõrke tagajärjel põlema. „Veoautot juhtinud 57-aastane mees pääses sõidukist vigastusteta, kuid Fordi juhtinud 43-aastane mees hukkus,“ sõnas Lääne prefektuuri operatiivjuht Henry Murumaa. „Veokijuht oli kaine, viibis sõidukis üksinda ja omab vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust,“ ütles ta ja lisas, et esialgseil andmeil oli autos üksinda ka Fordi juht.

Murumaa sõnul oli teelõigul nähtavus hea ja piirkiiruseks 90 kilomeetrit tunnis. „Tegu oli pika sirge teelõiguga, kus pimeda aja kohta oli nähtavus hea,“ märkis Murumaa. „Õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust,“ sõnas operatiivjuht.

Murumaa rõhutas, et olenemata kellaajast ja näiliselt headest teeoludest tuleb enne möödasõidu alustamist veenduda, et vastassuund on selleks vaba ja vastu ei ole liikumas teist sõidukit. „Tihti arvavad sõidukijuhid vastu liikuva sõiduki kaugust selle esitulede järgi hinnates, et see on tegelikust kaugemal.“