fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Coolbet Hokiliiga poolfinaalides kohtuvad HK Kurbads – Narva PSK ja HC Panter – Tartu Välk 494

Coolbet Hokiliiga põhiturniiri viimaste mängudega selgusid poolfinaalpaarid: vastakuti lähevad Riia HK Kurbads – Narva PSK ja Tallinna HC Panter – Tartu Välk 494. Litter pannakse mängu eeloleval laupäeval.

Põhiturniiri üldvõidu kindlustanud HK Kurbads lõpetas regulaarhooaja kahe kodumänguga oma tulevase poolfinaali vastase Narva PSK vastu. Laupäeva õhtul võitis HK Kurbads 4:1 (2:0, 0:0, 2:1). HK Kurbadsi väravad viskasid Julians Misjus (2+0), Martinš Špaks ja Emils Udris, Roberts Jekimovs andis kaks tulemuslikku söötu. Narva PSK auvärava eest hoolitses Jegor Nevzorov. HK Kurbadsi poolel tõrjus Arginto Milbergs 17 ning narvalastel Daniil Seppenen 52 pealeviset. Pühapäeval peetud korduskohtumises olid riialaste võidunumbrid 10:0 (2:0, 1:0, 7:0), kübaratriki tegi Davids Livšics (3+1), ühe värava viskasid Julians Misjus, Emils Ločmelis, Toms Hartmanis (1+2), Rihards Ligis (1+1), Andrejs Kostjuks, Edgars Adamovičs (1+1) ja Roberts Binde (1+1). HK Kurbadsi poolel tegid nullimängu mänguaega jaganud väravavahid Arginto Milbergs ja Oto Dimants, tõrjudes kõik 19 pealeviset. Narva PSK poolel pidid mängu alustanud Daniil Seppenen ja teda viimasel kolmandikul asendanud Stanislav Bažutov sekkuma 77 korral.

Kohtla-Järve HC Everest alistas laupäeval kodujääl HS Riga lisaajal 6:5 (3:0, 1:3, 1:2, 1:0). Avakolmandiku 3:0 võitnud idavirulased lasid vastased mängu tagasi, kuid juhtisid viimase kolmandiku keskel 5:3. Viimase nelja minutiga jõudis HS Riga viigini, Timurs Solostejsi täpne 20 sekundit enne lõpusireeni vise viis kohtumise lisaajale. Mihail Sabirov tõi väljakuperemeestele võidu kui lisaaega oli mängitud veidi rohkem kui kaks minutit. Sabirovi kõrval tegid HC Everesti eest skoori Maksim Tšaltsev (2+0), Erik Salmin (2+0) ja Mihhail Lupanov (1+1), vastaste väravad viskasid Rojs Alens Alups, Verners Fricbergs, Dmitrijs Dilevka, Marcis Smirnovs ja Timurs Solostejs. HC Everesti väravavaht Dmitri Rovda tõrjus 37 ning HS Riga poolel Karlis Brants 9 ja Oskars Gusevs 27 vastaste pealeviset.

Pühapäeval lõpetasid Kohtla-Järve SK Viru Sputnik ja HS Riga Coolbet Hokiliiga hooaja tõelise thrilleriga, millest lätlased väljusid 8:5 (3:2, 3:2, 2:1) võiduga ning lõpetasid oma debüüthooaja viienda kohaga. Avakolmandikul läks HS Riga 3:0 juhtima, teise perioodi keskel juhtis juba Viru Sputnik 4:3. Siiski mindi viimasele vaheajale külaliste 6:3 eduseisus ja mängu lõppedes näitas tabloo riialaste 8:5 paremust. SK Viru Sputniku väravad viskasid Daniil Škaleta, Maksim Urlihh (1+2), Andrei Rae (2+1) ja Anton Nekrassov. Allan saar ja Aleks Morozov andsid kaks väravasöötu. HS Riga leeris tegid skoori Verners Fricbergs (2+0), Timurs Solostejs (2+0), Martinš Biezans, Aleksandrs Zaprivoda (2+1) ja Marcis Smirnovs (1+1). Dmitrijs Dilevka tegi eeltöö neljale ja Rihards Grundejs kahele väravale. Sergei Andrejev tõrjus Kohtla-Järve meeskonna väravas 55 vastaste pealeviset. HS Riga poolel tegid Oskars Gusevs ja Karlis Brants kahepeale kokku 32 tõrjet.

Tallinna HC Panter lõpetas Coolbet Hokiliiga põhihooja Haabersti jäähallis 6:0 (1:0, 1:0, 4:0) võiduga Kohtla-Järve HC Everesti üle. Võitjate poolel viskasid värava Jaanus Sorokin, Andrei Rozinko, Artur Fedoruk (2+1), Artjom Abeljanov ja Patrick Kookmaa. Ilja Babrushev andis kaks resultatiivset söötu. HC Panteri väravavht Villem-Henrik Koitmaa tegi nullimängu, tõrjudes kõik 24 vastaste pealeviset. HC Everesti poolel tõrjus Dmitri Rovda 31 ning teda asendanud Dan Markarjan 8 pealinlaste üritust.

Coolbet Hokiliiga põhiturniiri lõplik tabeliseis: HK Kurbads 46 (24), HC Panter 39 (24), Tartu Välk 494 24 (24), Narva PSK 22 (24), HS Riga 20 (24), HC Everest 18 (24), SK Viru Sputnik 4 (24).

Poolfinaalides kohtuvad Riia HK Kurbads – Narva PSK ja Tallinna HC Panter – Tartu Välk 494, mängitakse kolme võiduni. Mõlemas paaris peetakse kaks esimest mängu 11. ja 12. märtsil vastavalt Riias ja Tallinnas, kolmas ja vajadusel neljas kohtumine 18. ja 19. märtsil Narvas ja Tartus ning vajadusel otsustav mäng 25. märtsil taas Riias ja Tallinnas. Ka finaalseerias mängitakse kolme võiduni, pronksimäng peetakse põhiturniiril kõrgema koha saavutanud meeskonna kodujääl.