fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Ära usu neid müüte retinooli kohta

Retinool on üks tõhusamaid relvi nahahoolduses, mis võitleb vananemisilmingute vastu. Retinool sobib enamikule, kuid mõnikord võib see võimas koostisosa põhjustada nahaärritust. Nagu toimeainete kasutamisel üldiselt, tuleb ka retinooli puhul jälgida mõõdukust ja kuulata oma naha vajadusi. Asjatute hirmude hajutamiseks jagab kosmeetik Sharlena Hassani Poosh-is kahte suurt müüti, mida ei tasu uskuda.

Esimene müüt: Retinool õhendab nahka.

“Paljud inimesed arvavad, et retinool õhendab nahka. Tegelikkuses muudab see naha hoopis paksemaks ja just selle kaudu aitab see meil saavutada noorusliku, pringi ja terve naha,” selgitab Hassani.

Põhjus, miks paljud inimesed arvavad, et retinool õhendab nahka, on see, et retinooli kasutamisel hakkab nahk kiiremini taastuma. Selle tõttu muutub naha välimine kiht õhemaks, kuna naha surnud rakud kooruvad maha.

“Vanusega naha uuenemine aeglustub ja surnud naharakud jäävad naha pinnale. Tulemuseks on hägune ja ebaühtlane nahk. Retinool aitab eemaldada surnud naharakud,” jätkab Hassani.

Liiga tugev retinool võib omakorda põhjustada naha koorumist. Hassani sõnul tõlgendavad paljud inimesed seda valesti.

“Kui nahk hakkab kooruma, arvatakse, et nahk on nüüd tundlik, kuna on õhem.”

Teine müüt: Punetus ja ketendus tähendavad, et sa ei saa retinooli kasutada.

“Teine eksiarvamus on see, et kui nahk punetab või koorub pärast esimest kasutamist, oled retinooli suhtes allergiline või sinu nahk on liiga tundlik ja peaksid selle kasutamise täielikult lõpetama,” ütleb Hassani.

Kerge punetus ja isegi väike koorumine on aga retinooli kasutamise algfaasis täiesti normaalne reaktsioon. Nahk peaks vähehaaval harjuma retinooliga. Kui nahk sellega harjub, leevenevad tavaliselt esmased sümptomid.

“Ole kannatlik, sinu nahk harjub ja kohaneb,” lubab Hassani.

Loomulikult, kui nahal tekib tugev ärritus, tuleks üle minna leebemale tootele ja/või vähendada kasutussagedust. Vestlus nahahoolduse professionaaliga aitab sul välja selgitada, millised tooted sinu nahale kõige paremini sobivad. Lõpuks on ka võimalik, et retinool ei sobi kõigile, see on oht iga koostisosa puhul. Õnneks on turul ka teisi alternatiive, näiteks looduse enda bakuchiol, mis tavaliselt ei ärrita ka kõige tundlikumat nahka.

Allikas: Poosh