fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Jõulukaunistused on jõulude üks parimaid osasid. Pole midagi ägedama, kui näed oma kodu lilledes ja kaunistustes – see tekitab kindlasti piduliku tunde.

Jõululilled ja -taimed on suurepärane lisa kaunistustele, tuues sinu koju värske ja loomuliku talvise ilu ning täiendavad pingutusteta muud rohelust – jõulupuud ja pärgasid.

Teatud taimi seostatakse traditsiooniliselt just talvise hooajaga, nii et räägime täna nendest veidi lähemalt.

Ratsuritäht

See on populaarne jõuluõis, mis õitseb pidulike erkpunaste õitega, mis sobivad ideaalselt traditsiooniliste jõuluvärvidega. Teised sordid toodavad lumivalgeid lilli, mis on ideaalsed talve imedemaa ilme jaoks. Lilled on väga suured ja trompetikujulised, muutes need loomulikult pilkupüüdvaks.

Vaatamata oma talvisele mainele on ratsuritäht tegelikult Lõuna- ja Kesk-Ameerika troopiline taim. Sellest hoolimata said ratsuritähed jõulude ajal populaarseteks kingitusteks, kuna võivad talvel siseruumides õitseda. Kuigi seda ostetakse tavaliselt taimena, töötab see sama hästi kimpudes, lisades seadetele efektset elegantsi.

Antud taime eeliseks on ka see, et see püsib väga kaua. Taimed õitsevad korraga umbes 7 nädalat, mis tähendab, et nad näevad suurepärased välja kogu piduliku perioodi jooksul ja pärast seda.

Jõulutäht

Pole olemas ikoonilisemat kui jõulutäht. See on jõulude ajal populaarseim toataim ning selle suurepärase punase ja rohelise piduliku lehestiku seguga on lihtne mõista, miks. Kõige populaarsemad on punased sordid, kuid kasvatatakse ka muid värve, sealhulgas valget ja roosat.

Jõulutäht on teistest õistaimedest veidi erinev. Populaarsed punased kroonlehed on tegelikult kandelehed, taime ülemised lehed. Lilled ise on tillukesed, kuid neid võib näha lehtede keskel pesitsemas ja tavaliselt rohelist või kollast värvi.

Jõulutäht on pärit Kesk-Ameerikast, kus ta õitseb talvel.

Punane roos

Punased roosid ei ole ainult romantilisteks sündmusteks – nad on ka jõulukimpude põhielemendid. Nende ergas värv sobib ideaalselt hooaja traditsiooniliste värvidega, andes kimpudele koheselt piduliku ilme. Neid on ideaalne kokku panna hooajaliste roheliste marjade ja kuldse lehestikuga, et saavutada klassikaline jõuluvärvikombinatsioon.

Punased roosid sobivad hästi ka laua keskosas asuva dekoratsiooni juurde, tuues jõululauale elavat värvi.

Lõigatud punased roosid kestavad vees nädala või kauem. Kui soovid neid oma jõulukaunistustes kasutada, soovitame hankida nad paar päeva enne jõule, et nad näeksid ka paar päeva pärast jõule ikka ilusad välja.

Allikas: AppleyardFlowers