fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Jõulud ja vaimne tervis

Viimastel aastatel oleme paljugi üleelanud. Maailmas toimuvad sündmused, mis mõjutavad meid kõiki. Negatiivne mõju ei pruugi aga kohe avalduda, see võib tulla pikapeale. Covid, sõda, hinnatõusud, elektrikriis jne mõjutavad meie elusid igapäevaselt ning kõik ei pruugi negatiivsete emotsioonidega hästi hakkama saada.

Head meelt teeb asjaolu, et viimastel aastatel on vaimsele tervisele palju rohkem tähelepanu pööratud. Covid tekitas olukorra, kus inimesed olid pikemat aega teadmatuses ja isoleeritud. Üksikud inimesed tundsid ennast veelgi üksikumana ja ka teistele, kes ei saanud oma lähedastega kokku saada, mõjus antud olukord väga rängalt. Sellised olukorrad panevad suure löögi inimeste tervisele, nii füüsilise kui ka vaimsele.

Esimesena saame meie vaimset tervist mõjutada meie ise. Internetis on palju eneseabi raamatuid, videosid, podcaste jne. Kuid kui probleem aina süveneb tuleb kindlasti pöörduda spetsialistide poole. Ei tasu karta abi küsimist. Sa ei ole kunagi üksi.

Jõulud on lähedastega koosolemise aeg. Üksildastele ja üksikutele inimestele võib see aeg olla aga väga raske. Lisaks muudele probleemidele, ei ole neil seda rahuaega ja soojust kellegagi jagada. Meist igaüks võib aga teise inimese päeva paremaks muuta. Alusta kasvõi naeratusest võõrale.

Kindlasti ei tasu unustada oma kaugemal olevaid lähedasi, kellega mingil põhjusel ei saa jõule koos veeta. Väike kiri või kõne, küsimusega kuidas sul läheb ja sooviga häid pühi, on inimese jaoks väga suure tähendusega.

Hoiame ennast ja märkame üksteist.