fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Jõulutraditsioonid mujal maailmas

Eestis loodame igal aastal, et jõulud oleksid valged ning saaksime ehitada lumememmesid, lumelosse, mängida lumesõda, süüa head ja paremat pere seltsis ning oodata jõuluvana. Meil ei puudu kaunistatud kuusk ning sussid aknalaudadel. Küll aga ei ole mujal maailmas samasugused traditsioonid kui meil, mõned võib-olla tunduvad meie jaoks lausa veidi imelikud.

India

Kuusepuid indialased ei kaunista – nendel on kaunistamiseks valitud banaanipuud või näiteks hoopis mangopuud. Jõulukingitused ei ole kunagi ainult perekesksed, kingitusi antakse ka vaestele inimestele.

Austraalia

Detsembris on Austraalias suvi ehk lumesõda nemad kindlasti ei saa mängida. Ei ole haruldane kui jõululaupäeval on seal 30 kraadi sooja! Kuuske nemad tuppa ei too, hoopiski toovad tuppa jõulupõõsa – pisike punaste õitega taim. Erinevalt meist, ei söö nemad sooja sööki, sest ilmastik soodustab pigem külma toitu. Laual on kindlasti pavlova, mis on väga populaarne Austraalia magustoit.

Egiptus

Jõule tähistatakse Egiptuses juba 7. detsembril, enne seda on aga paastuaeg, mis kestab 40 päeva. Jõuluõhtul minnakse kirikusse, kus kombekohaselt peab igaüks kandma uusi riideid. Pidusööki nimetatakse Egiptuses fataks. See koosneb leivast, riisist, küüslaugust ja keedetud lihast.

Allikas: Kuidas tähistatakse jõule mujal maailmas?