fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto: Hendrik Soots

Foto: Hendrik Soots

Eesti koondis kaotas Baltic Challenge Cupi viimase mängu Poolale 3:5 ning lõpetas teise kohaga

Eesti jäähokikoondis lõpetas Kaunases toimunud Baltic Challenge Cupi 3:5 (1:1, 2:1, 0:3) kaotusega Poolale ning lõpetas teise kohaga. Turniiri võitis Poola, kolmanda koha saatuse selgitavad õhtuses kohtumises Leedu ja Läti.

Eesti koondis alustas võrdse ja mõlemapoolsete võimalustega mängu viimast kolmandiku 3:2 eduseisus, kuid vastased viskasid viimase perioodi jooksul kolm väravat ning kindlustasid 5:3 paremusega turniiri võidu. Eesti poolel said käe valgeks Kristjan Kombe, Robert Arrak ja Rasmus Kiik, poolakatest olid täpsed Maciej Urbanowicz (1+2), Filip Starzynski, Krzysztof Macias, Dominik Pas ja Bartolomiej Jeziorski.

Eesti koondis sooritas mängu jooksul 24 pealeviset poolakate 38 vastu. Eesti koondise väravas debüüdi teinud Sergei Andrejev tõrjus 34 vastaste pealeviset, viimane litter lendas tühja väravasse.

Varasemates mängudes alistas Eesti Läti 2:1 ja Leedu karistusvisetega 4:3.  Baltic Challenge Cupil Eesti jäähokikoondise peatreeneri kohuseid täitnud Kaupo Kaljuste tunnistas viimase mängu järel, et jääb mängijate sooritusega rahule ning tunneb meeskonna üle uhkust.

“Peab rahule jääma. Saame sirge seljaga peeglisse vaadata. Kõik, mis sees oli, anti välja. Täna polnud see piisav, vastane oli meist veidi parem. Olen meeskonna üle uhke,” ütles Kaljuste.

Eesti koondis mängis kolmel järjestikusel päeval, kahe viimase mängu vähele jäi napilt aega akude laadimiseks. “Eks see ikka mõjutas, neil oli rohkem aega taastumiseks. Samas polnud ka poolakatel enam sellist energiat nagu kahes varasemas mängus,” leidis peatreener.

Kaljuste rõõmustas, et erinevalt eelmise hooaja Baltic Challenge Cupist ja kevadisest MM-i turniirist suutis meeskond viimases mängus lagunemist vältida. “Mõtlesime, et võib juhtuda samamoodi, aga rääkisime sellest ja kõik said aru, et peame endast turniiri viimasel päeval maksimumi andma,” tõdes ta.

Peatreener tunnustas kõiki turniiril osalenud mehi ning leidis, et igaüks andis endast parima. “Meeskonna liidrid mängisid omal tasemel ja kõik teised nii nagu oskused ja võimed lubasid. Mitmed noored mängijad said võimaluse ennast koondises näidata ja kasutasid selle hästi ära. MM-i eel on meie koondise kandidaatide ring laienenud ning see tõstab meeskonnasisest konkurentsi – paljude mängijate jaoks pole koht MM-il sugugi kindel,” rõhutas Kaljuste.