fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Suured väljaminekud on tulemas? 2 nippi, kuidas koguda selleks vahendeid

Kas oled soetamas uut kodu? Või soovid hoopiski olemasolevat kodu renoveerida? Ükskõik, kas sinu suured väljaminekud on seotud remondi, pulmapeo või muude unistuste ellu viimisega, igal juhul tuleb hakata selleks ette valmistama. Kuidas leida vahendeid, et enda planeeritud kulutused ära teha? Tutvu meie nõuannetega ja ammuta inspiratsiooni oma plaani tegemiseks!

Leia lisavahendeid

Meie soovitus ei ole tule kindlasti kellelegi uudisena. Lisavahendite leidmine on vajalik selleks, et sa saaksid enda soovitud plaanid ellu viia. Rahaliste ressursside suurendamiseks on mitmeid võimalusi nagu laenud, palgatõus, lisateenistus, säästmine jne. Kui kiirlaen ja muud laenud on pealtnäha kõige lihtsamaks lahenduseks, siis enne igasuguse laenu võtmist tuleb hoolikalt kaaluda ja mõelda läbi, kas see tasub ära. Kindlasti mäletavad paljud, et alles mõned aastad tagasi oli kiirlaen paljude inimeste jaoks ainus ja peamine võimalus, kuidas oma rahalist seisu parandada. Täna on see liikunud aga rohkem säästmise ja regulaarse sissetuleku suurendamise peale. 

Selleks, et sa saaksid hakata säästma, tuleb esmalt selgeks teha, kui palju on vaja rahalisi vahendeid oma plaani elluviimiseks. Selle jaoks löö numbrid kokku ja koosta eelarve kas kodu remondiks, pulmadeks või hoopiski reisiks. Oluline osa on ka arvestada ajaga. Kui kiiresti tuleb vajaminev raha kokku saada? Selle infoga saad teada, kui palju peaksid iga kuu kõrvale panema või juurde teenima.

Säästmine

Üks võimalus on alustada säästmisega. Et sa saaksid sellega algust teha on oluline teada kõiki enda kulutusi. Kas tead palju sa igakuiselt kulutad elamiskuludele nagu kodulaenu tagasimakse / korteri või maja üür, kommunaalkulud? Millised on sinu muud kulutused toidule, tarbimisele, meelelahutusele jne? Säästmiseks tuleb enda väljaminekuid optimeerida ja vabaneda nendest kulutustest, mis on üleliigsed. Kui sa armastad igal hommikul endale kohvikust osta paari eurost kohvi, siis nüüd on mõistlik see kodus ise valmistada. Oled suur shoppaja? Püüa osta vaid seda, mida sa väga vajad. Kui sul on tekkinud suur garderoob, kus on riideid, mida pole tükk aega kandnud, siis müü need maha, et teenida lisaraha. Kulude üle vaatamisel võid leida kokkuhoiu kohtasid, kust jääb sul iga kuu rohkem raha üle, et see kõrvale panna.

Lisasissetulek

Teine võimalus on suurendada enda sissetulekut. Seda saab teha mitmel moel. Esiteks tasub mõelda, kas on võimalik enda olemasolevas töökohas küsida palgakõrgendust. Kui see on võimalik, siis tee seda kindlasti.

Sellele lisaks võid võtta endale kõrvalprojekte, millega enda sissetulekuid suurendada. Uuri võimalusi nii enda töökohast, aga vaata ka ringi, sest ehk tead kedagi, kes vajab sinu teadmisi ja oskuseid. Väga palju lühiajalisi teenimisvõimalusi leiab erinevatest tööportaalidest, aga ka sotsiaalmeediast. Kaalu ka tegutsemist FIE või ettevõtjana, kui sul on olemas äriidee, mida ellu viima hakata.