fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Autor: Martin Kraus

Autor: Martin Kraus

Varjupaigad üle Eesti tähistavad musta kassi kuud

Varjupaikade MTÜ seitsmes varjupaigas üle Eesti on traditsiooniks saanud, et oktoobris tähistatakse musta kassi kuud. Sel aastal juba üheksandat korda. Musta kassi kuu vältel saab varjupaigast viia musta või mustvalge kassi koju tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel vaid 1 euroga.

“Musta värvi kassid väärivad sama palju tähelepanu ja armastust nagu iga teine kass. Kahjuks näitab statistika, et varjupaikades üle Eesti ootavad just nemad kõige kauem oma kodu. Kass on kaaslane ja pereliige pikkadeks aastateks ning looma võtmisel tuleks lähtuda pigem tema iseloomust, kui välimusest,” sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Põhjuseid, miks just mustad kassid varjupaikades oma uut kodu kõige kauem ootavad, on mitmeid. “Eestlane kipub olema vahel veidi ebausklik. Endiselt on levinud uskumine müütidesse justkui tooks punane kass majja rikkuse ja kolmevärvilise kasukaga kass õnne. Must kass aga olevat maagiliste võimetega nõiakass, kes toob kaela õnnetuse. Tänapäeva sotsiaalmeedia ajastul mängib kindlasti rolli ka see, et süsimustast kassist on keeruline head pilti saada. See, et must kass ei ole piisavalt fotogeeniline, ei tee temast aga kuidagi halvemat kaaslast,” lisas Mõisamaa.

Foto autor: Agne Astel-Rankla

Musta kassi kuud on varjupaikades peetud alates 2014. aastast. Kuigi sel ajal on pjedestaalil mustad kassid, aitab kampaaniaga kaasnev tähelepanu uude koju oluliselt  rohkem varjupaigakasse. Praegu on Varjupaikade MTÜ hoole all uut kodu ootamas 161 musta kassi, kuid oktoobri jooksul tuleb neid kindlasti juurde. Varjupaikades kodu ootavate mustade kasside kohta saab infot veebilehel: https://varjupaik.ee/loomad/musta-kassi-kuu-2022

Sel aastal ühineb kampaaniaga Sokisahtel, kinkides iga oktoobris ostetud kassipildiga sokipaari pealt 1 euro varjupaigakasside heaks.

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim koduta loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Võrus ja Valgas ning Loomade heaolu keskus Viljandimaal. 15. tegutsemisaasta jooksul on MTÜ aidanud enam kui 23 000 looma.