fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Leitud: Aita leida kadunud hobused!

UPDATE:
22:43 seisuga – ponid on metsast leitud, nendega korras!

24.mail kella 20.00 paiku kadusid Saaremaal, Kõruse külas, Aadu talu hoovist ära raudjas šetlandi poni UELN 233001150000019 , kiibi nr 233098100033751 ja 1a hiirjasvõik eesti hobuse sälg UELN 233002100299421 , kiibi nr 978101083201019.

Hobuste lahkumine hoovialalt on antud loomadele väga ebaharilik käitumine. Eeldati, et ponid läksid uitama lähedal olevate teiste hobuste juurde, kuid sealt neid ei leitud. Talus on veel umbes 40 hobust erinevatel karjamaadel. Edasi alustati otsinguid 25.mail ratsa, jala ja autodega. 28.mail kutsuti kohale ka drooni ja termokaamera. Vaadati läbi alad 5km raadiuses, lagendikud, sood, põllud jms. Hobustest pole mitteühtki jälge, ei kabjajälgi ega ka pabulaid, mis viitaks suunale, kuhu nad võisid liikuda või olla.

On teavitatud kohalikke inimesi, jagatud facebookis ümbritsevate kogukondade gruppides kadumise teateid. Laupäeval, 28.mai õhtul, saadi teade naaberküla vanemalt meesterahvalt, et 28.mai kell 15.30 paiku toimus talli lähedal teeotsas pruunika väiksema looma laadimine haagisele, kus tee ääres seisis suurem tume maastur (arvatavasti Land Cruiser) ja järel oli loomahaagis, millel oli luuk all, loom oli haagises ja luugi peal seisis noorem mees, käega toetudes looma poole. Haagise kõrval kadakate vahel oli veel 2 meest. Meestel olid seljas roheliselaigulised jakid. Peale selle teate saamist helistati läbi kõik kohalikud loomapidajad, kellel on loomade veohaagis, et välistada vargust. Uuriti, kas keegi on sealkandis oma loomi äkki vedanud, mõni vasikas või lammas plehku pannud, aga ei miskit, keegi polnud seal käinud. Kõnniti antud teeotsa ja selle ümbruse läbi jalgsi, väidetaval parkimiskohal oli näha suuremaid rehvijälgi, kuid konkreetseid viiteid hobustele polnud. Igapäevaselt on sõidetud autodega läbi praktiliselt kogu poolsaare teed, ratsutatud läbi kõik metsarajad ja põllud 7km raadiuses ning otsitud jalgsi naaberkinnistute talukohtadest ja kariloomade aedadest. Jälgi hobustest ei ole leitud mitteühtki. 29.mai helistati 112 ja pöörduti politsei poole.

Omanikud on väga mures ja ei oska enam otsida. Nad loodavad, et ponid seiklevad kuskil, kuid täna on kuues päev kadunud olla, seniks pole müstiliselt mittekeegi neid näinud ja ainuke vihje on tundmatu võõras maastur ja loomaveohaagis.