Kevad on käes. Paljude jaoks tähendab see hooajalist garderoobi ja nahahooldusrutiini värskendamist, kuid kas kevade saabumisega peaks arvestama ka toitumises? Jah, kui uskuda Poosh-i. Elustiililehel on kirjas kolm head põhjust, miks oma toitumist vastavalt aastaajale kohandada.
Parem keskkonnale
Eestiski oleme harjunud aastaringselt avokaadosid nautima ja maasikaid pole vaja suveni oodata. Paljud toidud peavad aga läbima pikki vahemaid, enne kui need meie taldrikutele jõuavad. Kui eelistame kohapeal toodetud toitu, vähenevad ka keskkonnale kahjulikud heited tootmisahelas. Hooajaline dieet pole mitte ainult ökoloogilisem, vaid sageli ka tervislikum valik. Kohalik toit jõuab taldrikule värskemana ning selle säilivusaja tagamiseks pole olnud vaja nii palju lisaaineid kasutada.
Hea tervisele
Nagu eelnevalt mainitud, sisaldab kohalik toit tavaliselt vähem organismi koormavaid säilitusaineid. Hooajalised puu- ja köögiviljad on samuti eriti toitvad. Õigel ajal korjatuna on vitamiinide ja mineraalainete tase kõrgeim. Mida kauem puu- ja juurviljad riiulitel seisavad, seda vähem säilitavad nad oma vitamiinisisaldust. Ayurveda meditsiinis on rõhku pandud ka aastaaegade arvestamisele toitumises. See mitte ainult ei mitmekesista toitumist, vaid hoiab ka tasakaalu ja aitab organismil kohaneda uue hooajaga kaasnevate muutustega.
Lihtne ja soodne
Muidugi võime osta eksootilisi puuvilju ja supertoidupulbreid suvalises koguses, kuid tervislik toit ei pea olema kallis. Kohaliku ja hooajalise tooraine hankimine on tavaliselt suhteliselt odav, eriti kui koristusaeg on olnud hea. Mis kõige parem, paljudel meist on võimalus neid kasvatada kodu enda tagaaias või rõdul!
Allikas: Poosh
Loe lisaks
Eesti või välismaa kasiino: kumba valida?
Kadrioru lossi- ja pargiansambli 305. sünnipäeval näeb prantsuse barokktantsu ja kõlavad taiko-trummid
Oksjonimaja Christie’s tunnustas Kumu naisgraafikute näitust