fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Meeste iluhoolduse põhitõed

Hollywoodi kuulsused on ilusad ja veatud olenemata soost. Muidugi on oma osa geenidel, kuid täiuslikkuses on rohkemgi. Staaridel on juurdepääs parimatele iluhoolduse spetsialistidele ja toodetele. Särav ja terve nahk ei sünni iseenesest, vaid sõltub nahahooldusest ja jah, tavaliselt ka tänu meigile. Eriti meeste seas räägitakse antud teemast kõige rohkem sosinal, kuid nüüd otsustas Vogue välja anda päris oma juhendi meestele iluhoolduse põhitõdedest.

Puhasta, niisuta ja kaitse

Nahahooldus on alati ilurutiini kõige olulisem osa, sest see loob ideaalse aluse kõigele muule. Terve nahk ei vaja tugevat meiki ja ka raseerida on parem, kui nahk on sile.

Muidugi algab hea nahahooldus õigetest toodetest.

“Kui sul on akne või sissekasvanud karvad, kasuta nende probleemide jaoks mõeldud puhastusvahendit,” soovitab kosmeetikakeemik Ron Robinson ajakirjas.

Tavaliselt tuleb nägu pesta kaks korda päevas. Eriti nüüd, mil maskid on osa igapäevaelust, ei tohiks hoolikas puhastamine tahaplaanile jääda.

“Hommikune ja õhtune puhastamine eemaldab higi, rasu ja mustuse,” ütleb Robinson.

Nahahooldustooted on põhimõtteliselt sooneutraalsed, kuid meigikunstnik Peter Philips tuletab meelde, et naha vajadused võivad olla erinevad. Näiteks võivad mehed näonahka koorida sagedamini, kaks-kolm korda nädalas.

“Meestel on paksem nahk, seega taluvad nad koorimist paremini kui naised,” selgitab Robinson.

Tavaliselt järgneb pesemisele niisutaja. Mehed, kes unistavad selgest ja nooruslikust nahast, peaksid kaaluma ka C-vitamiini lisamist oma nahahooldusrutiini. Seda leidub paljudes niisutajates, kuid eraldi seerum on kõige tõhusam variant. Seda kantakse nahale enne niisutavat kreemi.

“C-vitamiin parandab naha tekstuuri, ühtlustab nahatooni, pinguldab ja vähendab kortse ning aitab isegi saavutada ühtlasemat raseerimistulemust,” loetleb Robinson eeliseid.

Naha kaitsmine päikese eest on oluline samm nahahoolduses olenemata soost. Nahka tuleb iga päev kaitsta ulatusliku UVA/UVB kaitsega. “Isegi talvel,” juhib Robinson tähelepanu.

Valikuline samm nahahoolduses on näomaskid, mis vastavad naha vajadustele, võimaldades toimeainetel tungida sügavamale nahka ja saavutada parimal juhul koheseid tulemusi. Need sobivad suurepäraselt õhtuks pärast näo puhastamist.

“Kui hakkad oma nahka hooldama – puhastamine, niisutamine, koorimine ja maskide kandmine muudab sinu elu lihtsamaks, eriti kui kaalud meikimist,” lubab Philips.

Hoolitse näokarvade eest

Raseerimisel on meeste ilurutiinis oma roll. Habe ja vuntse saab kasutada kosmeetilise elemendina soovitud omaduste tugevdamiseks või varjamiseks. Seetõttu on eriti oluline hoolitseda oma habeme seisukorra eest regulaarse pesu, trimmimise ja pehmendavate toodetega. Olenevalt habemest vali kas õli, kreem või palsam.

“Lühemale habemele on kasulik vormimist hõlbustav palsam, samas kui pikem ja paksem habe püsib habemeõli abil heas korras,” juhendab Barber White.

Kui soovid karvad maha ajada, peaksid seda õigesti tegema. Üks levinumaid peavalusid meestel on raseerimisega seotud nahaärritus ja sissekasvanud karvad. Kosmeetik Sean Garrette soovitab nahka piisavalt sageli koorida.

“BHA ja AHA happed koorivad surnud naharakud, mis põhjustavad sissekasvanud karvu,” ütleb ta.

Ta juhib tähelepanu ka sellele, et habemeajamisvahud võivad sisaldada nahka kuivatavaid koostisosi. Nende vastukaaluks tuleb nahahooldusesse lisada niisutavaid tooteid. “Vali seerum, mis sisaldab hüaluroonhapet ja niatsiinamiidi. Nad taaselustavad nahka ja aitavad taastada selle kaitsekihti.”

Kui sissekasvanud karvad muutuvad põletikuliseks, on väävel aktiivne koostisosa, mis aitab tappa baktereid ja kontrollida põletikku.

Tõsta esile meigiga – kui soovid

Enne meikimise alustamist küsi endalt, mida sa sellega saavutada tahad. “Kas soovid, et inimesed märkaksid, et kannad meiki, või peab see olema nii silmapaistmatu, et inimesed arvavad, et oled niimoodi ärganud,” küsib Philips.

Vali oma soovidele vastavad tooted ja jätkake rahulikult. “Kõigepealt õpid roomama, siis kõndima ja lõpuks jooksma,” lisab Philips.

Üldjuhul kasutatakse meiki naha silumiseks, samuti teatud näojoonte esiletõstmiseks või varjamiseks. Naha loomuliku katvuse saavutamiseks soovitab Philips kerget jumestuskreemi, mis kantakse nahale lihtsalt ja märkamatult. Pealekandmist saab teha sõrmedega või pintsli või Beautyblenderi švammi abil. Suurim väljakutse on õige varju leidmine.

“Eriti kui sul on habemekarvad, on oluline valida enda nahale sobiv toon, sest loomulik nahk piilub karvadest välja,” juhib Philips tähelepanu.

Kui põhi on korras, saad soovi korral konkreetseid kohti varjutada ja esile tõsta. Päikesepuudri puudutus põsesarnade all toob näole kehahoiaku ja soojuse. Värske highlighter lauba kõrgeimates kohtades paneb näo särama.

Kulmud annavad kauni raami ja aitavad nägu tasakaalustada. Harjatud kulmud muudavad välimuse hoolitsetuks ja nooruslikuks. Vajadusel saab nende kuju või värvi korrigeerida pliiatsi või toonitud geeliga. Ripsmed Philips kutsub koolutama. Vajadusel võid kortsupõhjale kanda ripsmetušši.

Philips tuletab meelde, et ärd unusta ka oma huuli. Värvitu huulepalsam niisutab huuli ja annab loomuliku sära. Vajadusel koori kõigepealt huuled.

Allikas: Vogue