fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

4 sammu tervete juusteni

Talvine pakane ja tuul kimbutavad juukseid alati ja sel aastal on maailma sündmuste ebastabiilsusest tekkinud stress olukorda ilmselt ainult teravdanud. Hiljemalt kevade saabudes on oluline hoolitseda selle eest, et enda ravirutiin oleks korras, et juuksed saaksid talve katsumustest taastuda. Verie loetles neli asja, millele tähelepanu pöörata, kui unistad tervetest juustest.

Tervislikud pesemisharjumused

Sa ei pea iga päev juukseid pesema. Pesemine kuivatab juukseid, seega ei tasu neid asjata pesta. Tavaliselt piisab ühest või kahest korrast nädalas, et juuksed oleksid puhtad (kui treenite kõvasti, võivad juuksed vajada lühemat pesuintervalli). Vajadusel võib päevade vahel kasutada kuivšampooni.

Kui hakkad juukseid harvemini pesema, võid esmalt tunda, et juuksed lähevad kiiremini mustas. Seda seetõttu, et peanahk on õppinud ekstra rasu tootma, et kompenseerida liigsest pesemisest põhjustatud kuivust. Kuid ära muretsege, sinu juuksed harjuvad uue pesuintervalliga kiiresti.

Loputa külma veega

Palsami maha loputamisel kasuta jahedat vett. See sulgeb juuksesoomused ja aitab lukustada juustes niiskust. Jahe dušš mitte ainult ei ärata meelt, vaid paneb ka juuksed särama.

Mingit dramaatilist jäist vett pole vaja taluda, piisab ka suhteliselt väikesest temperatuuri alandamisest.

Piira kuumtöötlust

Kas oled harjunud juukseid iga päev föönitama, sirgendama või hoopiski juustesse lokke tegema? Tead kindlasti, et kuumtöötlus kurnab sinu juukseid. Arusaadav, et tahad oma juukseid soengusse seada, aga kui su juuksed hakkavad tunduma kuivad ja rabedad, on aeg teha paus. Võimaluse korral lase juustel kuivada kuumutusvahenditeta.

Fööni kasutades vali madalaim võimalik seadistus ja kuivata juukseid niikaua kuni nad on peaaegu kuivad. See kaitseb sinu juukseid pikemas perspektiivis kahjustuste eest.

Kammi korralikult

Märgi juukseid ei tohi kammida, sest need lähevad kergemini katki. Kui soovid juukseid kammida enne nende kuivamist – tee seda siis, kui nad on poolkuivad. Kammi juukseid kindlasti alt üles. Kui hakkad juukseid juure juurest kammima, võivad juuksed murduda ja lahti tulla. Alusta otstest ja liigu ettevaatlikult juure poole.

Samuti loeb kammi kvaliteet. Vali õrn hari, mis sobib sinu juuksetüübiga. Näiteks metsseahari kammib õrnalt juukseid. Puhastage harja kindlasti iga kahe nädala tagant, et sa ei kannaks sellega kaasas tolmu ja tootejääke.

Allikas: Verie