fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Sõbrakuul leidis uue kodu 102 nurrumootorit

Varjupaikade MTÜ-sse kuuluvad loomade varjupaigad üle Eesti tähistasid sõbrakuud kampaaniaga “Sõpra tunned sabast,” mille käigus leidis uue kodu kokku 102 kassi. Kampaania raames kutsuti inimesi üles võtma varjupaigast neljajalgne sõber või tulema kassidele püsitoetajaks.

Igal aastal on sõbrakuu kampaania fookuses just kassid, kuna varjupaikades üle Eesti on koduta kasside probleem suur ning oma inimest on ootamas sadu kasse. Mõned neist veedavad varjupaigas isegi aastaid.

“Sel aastal sai “Sõpra tunned sabast” kampaania raames koju rekordarv kasse. Eriti hea meel on selle üle, et mitu sellist kassi leidsid kodu, kes olid varjupaigas juba väga pikalt oodanud. Kampaania raames tegime ka palju teavitustööd kassi võtmise kohta. Me tahame rõhutada, et loomale kodu pakkumine peab olema läbimõeldud otsus. Meie eesmärk on, et loomad saaksid hooliva kodu kogu eluks,” sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Kõik veebruaris uude koju läinud kassid said varjupaigast kaasa Hills’ i või Pro Plan’i toidupaki ning PetCity kinkekoti.

Möödunud aastal aitas “Sõpra tunned sabast” kampaania uude koju 74 kassi ja 2020. aastal 94 kassi.

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Võrus ja Valgas ning Loomade heaolukeskus Viljandimaal. 15. tegutsemisaasta jooksul on MTÜ aidanud enam kui 23 000 looma.