fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Stipendiumi üleandmine 2021. aastal. Foto: Endel Apsalon

Stipendiumi üleandmine 2021. aastal. Foto: Endel Apsalon

Noori kunstnikke oodatakse kandideerima Adamson-Ericu nimelisele stipendiumile

Avatud on kandideerimine Adamson-Ericu stipendiumile, mida annavad välja Adamson-Ericu muuseum ja Data Plate OÜ. Stipendiumi suurus on 3600 eurot ja seda võivad taotleda kõik Eesti kõrgkoolides ja väljaspool Eestit kujutava kunsti ning ka disaini magistri- või doktorikraadi omandavad Eesti kodakondsusega kunstiüliõpilased.

Varasemalt on stipendiumi pälvinud Maryliis Teinfeldt-Grins (2021), Johannes Luik (2020), Ruudu Ulas (2019), Darja Popolitova (2018), Anna Kaarma (2017), Juss Heinsalu (2016), noorte kunstnike kollektiiv Rundum (2015), Ats Nukki (2014), Ulla Juske (2013) ja Sylvia-Johanna Annus (2012). Stipendiumi algatas muuseum koostöös MTÜ Lions Club Tallinn Hansaga, kes rahastas stipendiumi väljaandmist kümme aastat.

Koos stipendiumitaotlusega tuleb esitada kunstniku elulookirjeldus, portfoolio ja stipendiumi kasutamise eesmärk e-posti aadressil adamson-eric@ekm.ee. Stipendiumi taotluse tähtaeg on 30. aprill 2022. Stipendiumi statuudi ja täpsemate kandideerimistingimustega saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Stipendiumisaaja kuulutatakse välja kunstnik Adamson-Ericu 120. sünniaastapäeval, mis on kolmapäeval, 18. augustil 2022.