fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Tervendaja annab nõu: 5 nippi, kuidas õnne suurendada

Holistiline tervendaja Arielle Simone alustas oma uurimisretke 2011. aastal, kui jäi raskelt haigeks. Range dieedi lõppedes viidi naine haiglasse ja tal diagnoositi sooleprobleemid, mille paranemiseks oli vaja totaalset elustiili muutmist. Uuendati nii dieeti kui ka treeningprogrammi.

Simone sai abi selle ala professionaalidelt, kuid ta hakkas ka omal algatusel toitumist uurima. Peagi õppis ta personaaltreeneriks ja tervendajaks. Täna on tema eesmärk aidata inimestel, eriti mustanahalistel naistel, leida endale sobivad tervislikud eluviisid. Kuna iga inimene on erinev, kohandab Simone oma programmid ja soovitused vastavalt kliendi soovidele ja vajadustele. Uue aasta auks pakub ta aga väljaandes Vogue viis universaalset juhist, mis on heaks aluseks kõigile, kes loodavad 2022. aastaks tervist ja õnne.

Muuda oma hommikurutiini

“Ma küsin kõigepealt oma klientidelt, kuidas nad oma päeva alustavad. See peegeldab seda, kuidas me elame,” ütleb Simone.

Rutiin on osa igapäevaelust ja heade rutiinide õppimine mängib olulist rolli elustiili muutuse poole püüdlemisel.

“Oluline on mitte kiirustades püsti tõusta ega kohe telefoni haarata. Alusta päeva millegagi, mis sulle meeldib. Isegi kui see tähendab vaid viit minutit meditatsiooni või venitamist… See võib olla lugemine või päeviku pidamine. Kui alustad oma hommikut õigesti, tunned enda asjade üle rohkem kontrolli,” soovitab ta.

Söö taimetoitu

“Kui ma räägin taimetoidust, ei pea ma silmas seda, et sa peaksid hakkama veganiks või eemaldama mingid toidud oma dieedist. Pean silmas värvide ja köögiviljade lisamist oma dieeti. Mõtle, kas võiksid köögivilju lisada smuutidele või lõunataldrikule ja alusta sellest,” vihjab Simone.

Ta tuletab meelde, et köögiviljad on olulised energiaallikad, sest neis sisalduvad toitained aitavad meie kehal ja ajul optimaalselt toimida.

“Lihtsalt värve lisades hakkad märkama, et taldrikul on rohkem toitaineid. Värvikalt süües tunned end ka värvikalt ja särtsakalt,” selgitab ta.

Õpi oma keha keelt

“Selle all pean silmas teadliku ja sulle sobiva liikumise teostamist. Treening ei tohiks olla raske ega pingutav. See peaks tunduma hea ja rahuldav, vastasel juhul ei jää sa sellesse kinni. Oleme keerulised olendid, seega peame leidma rõõmu harjutustest, mis meeldivad. Kui teeme midagi sellepärast, et tahame, hakkame tõesti mõistma oma keha tugevust,” lubab Simone.

Ole loominguline

“Rõõmu otsides on oluline toita väikest last meie sees. See rõõm aitab ärevuse vastu, mis omakorda võib aidata iha ohjeldada. Võime arvata, et ihkame süsivesikuid ja suhkrut, kuid tegelikult ihkame seiklusi ja naeru või rõõmu ja lähedust,” ütleb Simone.

Näiteks looduses aitavad sotsialiseerumine, tantsimine ja maalimine tuua igapäevaellu tähenduse.

“Paljudel meist on tööd ja kohustused, mis võivad tunduda üle jõu käivad, kuid loomingulised hobid panevad meid tundma vabalt ja aitavad meelt parandada,” lisab ta.

Veenda kvaliteetaega iseendaga

Elu romantika praktiliseks suurendamiseks on palju väikeseid viise. Võtke duši all veidi rohkem aega ja andke endale ruumi tunnetamiseks. Kiireloomulisus on luksus, juhib Simone tähelepanu.

Peatuge hetkeks ja mõelge, kuidas saaksite sellel päeval oma ellu rõõmu lisada.

“Küsige endalt, milline näeb välja kvaliteetaeg iseendaga. Mõnikord on oluline telefon kõrvale panna ja lihtsalt iseendaga istuda. Teadlikkus aitab eirata segajaid ja aitab saavutada õnnelikuma versiooni iseendast,” ütleb Simone.

Allikas: Vogue