fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Just nii leiad oma unistuste plusssuuruses pulmakleidi

Sihvakas keha on moelavadel pikka aega domineerinud, kuid tegelikkuses samastatakse väheseid modellide esindatud kehatüübiga. Päriselus kannavad moodi igas suuruses ja iga välimusega inimesed. Kuigi edusamme on tehtud, ei võta suur osa kaubamärkidest endiselt erinevaid kehasid võrdselt arvesse. Üks päev, mil liiga paljud naised seisavad silmitsi kitsaste iluideaalidega, on pulmapäev. Pulmakleidid näevad kahjuks sageli välja samast puust nikerdatud ja näiteks pluss-suuruses unistuste kleidi leidmine võib osutuda üllatavalt keeruliseks ülesandeks.

Pluss-suuruses moemõjutaja Rosey Blair tunnistab, et sattus novembrikuiseks pulmadeks kleiti otsima hakates oma karmi reaalsusesse. Kui 174 000 jälgijaga naine pruudipoode külastas, mõistis ta kiiresti, et tal pole nii palju valikut kui palju on saledamate naiste jaoks. Suures suuruses kleidid tundusid jäävat moest kümme aastat maha ning neid kirjeldati alati kui salendavaid ja keha meelitavaid kleite.

“Kui ma poodides käisin, pakuti mulle tavaliselt jäigast kangast A-kujulist kleiti, öeldes: “See meeldib kõigile meie kurvikatele pruutidele,” räägib ta moeajakirjale Vogue.

Kuigi Blair leidis lõpuks oma unistuste kleidi, oli otsinguprotsess tema jaoks kõike muud kui imeline. Vastupidi, tema teekond täiusliku kehaarmastuse poole võttis kogetu pärast mitu sammu tagasi.

“Raske oli minna teatud suuruses naistega lepitustele ja tööle, sest tundsin, et pean end pidevalt õigustada. Loodan, et tööstus on valvsam ja selles valdkonnas töötab rohkem pluss-suuruses inimesi,” ütleb ta.

Ja Blairi kogemus pole ainus omataoline. 2019. aastal avaldas The Knot rõivasuuruste kaasatust uuriva uuringu, millest selgus, et erinevas suuruses pruutide suhtumises pulmakleidi ostmisesse on olulisi erinevusi. Uuringu kohaselt tundis ligi 50 protsenti pluss-suuruses pruutidest end kleidi ostmisel end häirituna. See näitaja oli kaks korda kõrgem kui väiksemate suurustega pruutidel.

Ootame, et moetööstus areneb, et vastata moodsa plusssuuruses pruudi vajadustele. Seniks aga annab Vogue nõu, kuidas ostuprotsess ise positiivsemaks kogemuseks muuta.

Usalda oma instinkte

Pidage meeles, et plusssuurusega pole seotud “reegleid”. Sa ei pea valima just seda konservatiivset kleiti, mida müüja sulle soovitab. Pulmad on sinu päev ja saad riietuda täpselt nii, nagu soovid. Seega vali pitskleit, printsessilaadne tülliga unistus või pükskostüüm, mis paneb sind end suurepäraselt tundma.

Uuri ja helista ette

Uuri, millised disainerid valmistavad erinevates suurustes pulmakleite. Näiteks BHLDN, ​​​​Laudae, Aesling, Truvelle ja Halseene on külastamist väärt. Helista eelnevalt kauplustesse ja uuri, mida nende valik sisaldab. Ära karda küsida; sa ei ole ebaviisakas, sa lihtsalt üritad langetada olulist otsust.

Ära lepi ühe poe valikuga; kui pakkumine ei vasta sinu eelistustele, mine mujale. Samuti pea meeles, et internetis on lai valik hingematvaid kostüüme igas suuruses naistele.

Vali hoolega keda kaasa võtad

Kui oled jõudnud lõppfaasi, värba stilist või paarike endaga. Mõtle siiski, kellel lähedastest on stiilitunnetus. Kas sinu ema maitse on masendavalt traditsiooniline? Kas mõni nõbu teeb alati sinu välimuse kohta sobimatuid kommentaare? Nad ei ole osa sinu pulmakleidi ostmisest.

“Kui pead leppima kaitsepositsiooniga, võib see kogemuse rõõmu ära võtta,” tuletab Blair meelde.

Räägi

Kui oled suuruses või kehvas klienditeeninduses pettunud, ära vaiki. Kui räägid sellest, ei jää see sinu mõtetesse hõljuma. Rääkides võid ka avastada, et sa pole oma kogemusega sugugi üksi. Kaaslaste toetus ja ebameeldivate tunnete jagamine aitavad kogemust positiivsemaks muuta.

Allikas: Vogue