fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Bruce Springsteen kauples oma muusika õigustega – hinnasilt purustas varasemad rekordid

Bruce Springsteen müüs oma muusikaproduktsiooni õigused Sony Music Entertainmentile, olles samal ajal tema läbi aegade suurim müük vapustavalt 550 miljoni dollari eest. Sony Music Entertainment, kellele kuulub Columbia plaadifirma, on olnud Pomo toodangu standardplaadifirma viis aastakümmet.

Sony kinnitas tehingut ja Springsteen kommenteeris järgmiselt:

“Ma olen artist, kes võib tõesti öelda, et ta tegi õige valiku, kui sõlmisin 1972. aastal Columbia Recordsiga plaadilepingu.” Springsteen ütles ka Sony avaldatud avalduses: “Viimase 50 aasta jooksul on Sony Music mehed ja naised mind kui kunstnikku ja inimest kohelnud ülima austusega. Olen põnevil, et ettevõte ja inimesed, keda ma tean ja usaldan, hoolivad jätkuvalt minu pärandist.”

Hiigeltehingu täpseid tingimusi ei avalikustatud, kuid tehingu väärtus on mõlema poole kinnitusel umbes 550 miljonit dollarit. Sony on aga täpsustanud, et põhileping sisaldab kahte eraldi lepingut – üks Springsteeni salvestatud teoste õiguste ja teine ​​tema lugude kirjutamise ehk muusika avaldamise õiguste kohta. Omandamist rahastas osaliselt erakapitalifirma Eldridge, mille teiste meedialepingute hulka kuulub ka rokkbändi Killersi kataloog.

Vahetult enne tänupüha sõlmitud Springsteeni leping annab Sonyle täieliku omandiõiguse ulatuslikule klassikaliste laulude kogule, nagu “Born to Run”, “Born in the U.S.A.” ja “Valgusest pimestatud”.

Sarnase toodangukaubanduse kokkuleppe on sõlminud ka Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Shakira, Neil Young ja paljud teised staarid. Dylani leping Universal Music Publishing Groupiga hõlmas eelmisel aastal ainult tema laulude kirjutamise õigusi ja selle väärtus oli hinnanguliselt üle 300 miljoni dollari. Springsteeni püstitatud rekord võib aga lähiajal puruneda, sest kuulduste kohaselt on samalaadset kokkulepet kaalunud ka varalahkunud David Bowie pärand.

Allikas: The Wall Street Journal