fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Niguliste muuseum jõuluajal. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Niguliste muuseum jõuluajal. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Niguliste muuseumis tähistatakse taas pühi erilise jõuluprogrammi ja kuusega

Tallinna vanalinna südames asuv Niguliste muuseum kutsub juba kuuendat aastat osa saamu muinasjutulisest jõuluajast ja vaatama imelist jõulukuuske. Lisaks ootab muuseum kõiki külalisi osalema publikuprogrammides ja jõuluüritustel.

Jõulud Nigulistes on saanud ilusaks traditsiooniks ja talvise pühaderingi alguseks muuseumis. Jõuluaeg algab Niguliste jõulukuuse avamisega esimesel advendil, 28. novembril. Dekoratsioonifirma Shishi loodud jõulupuu on Nigulistes juba kuuendat aastat. Nagu on tavaks saanud, jääb jõulukuuse teema kuni avamiseni üllatuseks. Jõuluaeg kestab Niguliste muuseumis 28. novembrist 2021 kuni 9. jaanuarini 2022. Niguliste muuseum ootab kõiki huvilisi osa saama ka spetsiaalsetest jõuluüritustest. Sel aastal on jõuluaja keskne teema keskaegne värvimaailm ja -sümboolika – külastajaid oodatakse salema õhtustel eriekskursioonidel “Keskaegne värvisümboolika Niguliste tähtteostel”. Neljal korral toimuv jõuluekskursioon on mõeldud üksikkülastajatele, peredele ja väiksematele sõpruskondadele ning toimub jal, mil muuseum on tavakülastajatele suletud.

Kahel laupäeval, 11. ja 18. detsembril toimuvad jõuluehete valmistamise töötoad. Kooli-ja lasteaialapsi kutsub muuseum aga osalema traditsioonilistes jõuluteemalistes muuseumitundides “Püha Nikolause legendid” ja “Inglid Niguliste kunstiteostel”.

Lisaks Niguliste traditsioonilistele orelipooltundidele rõõmustatakse jõuluajal külastajaid orelikontsertidega. Neljal advendipühapäeval kõlab Niguliste muuseumis terve päeva orelimuusika tuntud organistide Tiit Kiige ja Andres Uibo esituses. Jaanuari esimesel nädalal toimub suurejooneline orelimuusikafestival Tallinnfest B-A-C-H. Sündmustel saab osaleda muuseumipiletiga.