fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas vananenud pruutneitsi traditsioonid jäävad minevikku?

Maailmas hakkab olukord normaliseeruma ning on taas võimalik ka suuri pulmi pidada. Kuid kas tasub kõik pulmatraditsioonid uuesti kasutusele võtta?

Filmides on pruutneitsid tavaliselt ühemõõtmelised olendid. Nad elavad läbi pruudi ja suunavad kogu oma jõu ja energia tema tulevastele pulmadele. Näib, et neid ei huvita, kui palju aega ja raha nad peavad pruudi õnnele kulutama. Tasustamata töö, kallid poissmeesteõhtud ja kingitused tunduvad olevat pruutneitsitele lausa privileeg.

Ajakirja Elle andmetel kulutab pruutneitsi pulmadeks keskmiselt 1200 dollarit ehk eurodes umbes 1000. Kuigi meil siin ei pruugi summa sama suur olla, on selge, et raha kulub muudele pidudele kui pulmapaarile endale. Lisaks, kuigi naised teenivad vähem kui mehed, kulutavad nad rohkem raha (ja aega) oma sõprade pulmadele.

Pandeemia ajal on sõprussuhted seisnud silmitsi paljude väljakutsete ja muutustega. Sotsiaalsete kontaktide puudumise tõttu on kannatanud eelkõige noored. Ühendkuningriigis läbiviidud uuringu kohaselt halvenes sõprus eriolukorra ajal 22 protsendil inimestest. Paljude jaoks võivad pinnapealsemad tutvused olla elust kadunud, samal ajal kui isiklikud sõprussuhted on süvenenud. Pandeemialt igapäevaellu naastes tasub mõelda sellele, kuidas suhtume oma kõige väärtuslikumatesse sõpradesse. Halvimal juhul võivad pulmad tekitada sõprade vahel lahkhelisid ja kibestumist, eriti kui pruudi ja pruutneitsi (või peigmehe ja parima mehe) ootused ei klapi.

Pulmad peaksid tähistama armastust. Liiga sageli paisuvad pidustused suure eelarvega näidenditeks, et külalistele muljet avaldada ja Instagramis meeldimisi saada. Pulmapaar võib soovida oma unistustest kinni hoida ka siis, kui nende enda rahaline olukord seda ei võimalda. Sel juhul võivad nende lähedased, näiteks pruutneitsi teha ebamõistlikke kulutusi. Võib-olla peab ta maksma oma kleidi või mitme inimese tüdrukuteõhtute eest. Rahalised ohvrid on segatud sõprusega. Kas peaksime aga kaks korda mõtlema, mida me oma lähedastelt nõuame?

Näite võib tuua ka peigmehe poolelt. Peigmehe sõbrad ohverdavad harva aega pulmakaunistuste meisterdamisele ja nad ei pea hommikul kell kuus meikima. Parimal juhul tähistavad nad poissmeesteõhtut undimatult sõprade keskel ja saabuvad kirikusse laenutatud kostüümis. Kas pruutneitsitele ei võiks sama lubada?

Allikas: Elle