fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas sügispimedus võtab viimast? Väikesed hommikused rituaalid heaolu hüvanguks aitavad säilitada energiat ja positiivset meelt

Hea hommikurutiin seavad päeva õigele suunale. Tervislik hommikusöök ja kosutav tass kohvi on enamikule meist igal hommikul enesestmõistetavad, kuid aja möödudes vajavad paljud oma igapäevaelu korraldamiseks lisaabi. Sügisel on enda heaolusse investeerimine eriti oluline.

Õnneks aitavad ka väga väikesed teod säilitada energiat ja positiivset meelt, kui sügise pimedus peale surub. Poosh loetles neli tegu, millest igaüks tasub oma igapäevase hommikurutiini osana ette võtta. Kuigi hommik on sageli päeva kiireim aeg, laeb väike hetk enda heaolu nimel akusid ja annab energiat eelseisvaks päevaks.

Ole tänulik

Pime ja jahe ilm võtab igaühelt energiat. Kui oleme väsinud, võtab negatiivsus kergesti võimust. Tänulikkuse harjutamine on hea viis aidata märgata positiivseid asju ka keset igapäevaelu. Tänupäevik on mugav vahend positiivsuse harjutamiseks. Mis kõige parem, see võtab vaid paar minutit päevas. Kirjuta märkmikusse üles asjad, mille eest oled praegu tänulik.

Puhasta soolestikku

Soolestikku nimetatakse kui teist aju. Seda seetõttu, et soolestiku mikrobioomi heaolu mõjutab otseselt aju ja seeläbi ka meie meeleolu. Näiteks suurem osa serotoniinist, mida nimetatakse ka õnnehormooniks, toodetakse soolestikus. Seetõttu on ülioluline, et sooled oleksid korras.

Detox-ravi vajalikkuse üle on palju arvamust, sest tavaliselt eemaldab organism jääkaineid üsna tõhusalt ise. Kui aga tundub, et mõistus on pidevalt nüri ja energiad puuduvad, tuleks anda detoxile võimalus. Detox-režiim ei pea tähendama tervisepoodidest ostetud kalleid piimakokteile. Poosh soovitab hommikut alustada sooja sidruniveega. See annab hommikuks energiat ja parandab seedimist. Sidrun sisaldab ka palju C-vitamiini ja kaaliumi, mis parandavad vastupanuvõimet.

Aktiveeri lümfisüsteem

Lümfisüsteemi ülesanne on puhastada keha jääkainetest ja tugevdada immuunsust. Kehasse kogunevad jääkained võivad põhjustada mitmesuguseid probleeme, nagu tursed, seedehäired ja probleemid nahaga. Õnneks saab lümfiringet lihtsasti aktiveerida trenniga. Hommik on suurepärane aeg trenni tegemiseks. Isegi kui sul pole aega enne tööd jõusaali minna, ergutab kiire venitus- või joogaseanss vereringet ja paneb lümfi liikuma.

Allikas: Poosh