fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas vajad sõbrast puhkust? Ära ignoreeri neid ohumärke

Sõprus on imeline asi ja igaüks meist vajab oma ellu vähemalt üht tugiisikut, kellega jagame nii rõõme kui muresid. Tõeline sõprus ei tähenda aga 24/7 suhtlemist, pigem vastupidi. Muidugi on tõelised sõbrad alati sulle toeks, kuid nad teavad ka, kuidas sulle oma ruumi anda. Sõprus on igapäevaelu oluline osa, kuid see ei pea olema kogu elu. Kahjuks võivad sõbrad mõnikord üksteiselt liiga palju nõuda. Mürgine sõprus koormab asjatult ja halvimal juhul paneb sind oma sõbra seltskonnast eemale hoidma.

Oluline on tuvastada, kes on sinu tutvusringkonnas need inimesed, kes võtavad enda peale kogu energia ja tekitavad sinus negatiivseid emotsioone. Inimesed, kes on alati millestki ilma, kuid keda sa ei saa usaldada, kui satud tõsisesse probleemi, ei ole tõelised sõbrad. Mürgistest inimestest eraldumine muudab elu palju lihtsamaks; see on õige käik sinu enda vaimse heaolu nimel. Enne sõpruse lõpetamist tasub aga mõelda, kas kõnealune inimene on tõesti mürgine või on teie vahel vaid mööduv hõõrumine. Näiteks kui sinu sõbra raske erinevus hakkab peegelduma sinu enda toimetulekus, on täiesti lubatud võtta väike tervislik distants. Piiride tõmbamine ei pea tähendama suhtluse kaotamist. Enda heaolu esikohale seades õnnestub tegelikult olla ka parem sõber.

Poosh loetles ära ohumärgid, mille järgi tunned ära, et otsid sõbrast lühikest hingetõmbeaega.

Oled segaduses, kui sõbra nimi ilmub telefoniekraanile.

Tavaliselt on sõpradega ühenduse võtmine rõõmus asi. Kuid pidev helistamine või sõnumite saatmine võib neelata liiga palju energiat. Pole tähtis, kuidas soovid oma sõpra toetada, ei pea sa olema ööpäevaringselt kättesaadav. Nii nagu töö puhul, vajavad ka sõprussuhted tasakaalustamiseks võrguühenduseta aega.

Kui sinu telefoniekraanile ilmuva sõbra nimi tekitab sinus negatiivse reaktsiooni, on see halb märk. Sellisel juhul tasub piiride seadmine sõbraga läbi arutada. Ütle oma sõbrale otse, et vajad ruumi. Pea meeles, et tõelise sõbraga saad kõigest ausalt rääkida. Pead suutma sõbrale rääkida, mida tunned.

Sa ei oota kohtumist oma sõbraga.

Sõprade nägemine on suurepärane, sest tead, et saad nende seltskonnast uut energiat ja head tuju. Nii see peabki olema. Kui sõbraga kohtumine tundub pigem kohustusliku tööna, siis ära ignoreeri seda tunnet. Küsi endalt, miks see nii on. Tõenäoliselt nõuab see sõber sinult praegu tarbetult palju energiat. Võib-olla on ta raskes elusituatsioonis ja tema negatiivne energia kleepub ka sinu külge.

See ei tähenda, et sa ei võiks olla tema tugi. Enda esikohale seadmisega ei pea aga tekkima süümepiinad.

Sind ärritavad asjad, mis tavaliselt ei häiri.

Kas su sõber on kõva häälega või kipub ta sarkastilisi nalju viskama? Võib-olla on need omadused, mida sa oma sõbras armastad. Kui aga avastad ühtäkki, et kõik su sõbra harjumused tunduvad tüütud, on pausi jaoks õige aeg.

On loomulik, et kui veedate palju aega koos, hakkab teine inimene mõnikord lihtsalt tüütuks muutuma. See ei tähenda, et te üksteisele ei meeldi. Iga inimsuhe vajab piire. Head sõbrad mõistavad, et sul on teine elu ka ja nad annavad sulle ruumi, kui seda vajad. Kui keegi klammerdub sinu külge jõuga ja ignoreerib sinu vajadusi, on see tõenäoliselt mürgine suhe, millele tasub lõpp teha.

Allikas: Poosh